Asuntomessuilla Kouvolassa pääsee tänäkin vuonna näkemään uusimmat asumisen ja rakentamisen trendit. Sauna on vapautunut mustan ikeestä: nyt saunassa saa taas näkyvä luonnonllinen puun väri. Tällaisia saunoja rakennetaan nyt,

Kohteessa 22 Sievitalo Unto on puunsävyinen sauna, johon valo tulee pienestä ikkunasta sekä pesuhuoneen kautta lasisen väliseinän ja oven kautta. Seinän led-valot on sijotiettu selkätukien yläpuolelle luomaan pistemäistä tunnelmavaloa.

Kohteessa 14 Talo Taide on käytetty lauderakenteisiin upotetun kiukaan takana näyttävää vuolukivielementtiä. Valoa saunaan tulee kahden ikkunan kautta, joista molemmilla lauteilla istujat pystyvät myös näkemään ulos.

Kohteen 2 Airon Neito näyttävänä kylpyhuoneen seinät on laatoitettu Tulikiven isoilla laatoilla. Kontrastia niille tuovat lattian ja suihkuseinän eläväpintaiset pikkulaatat. Sauna on poikkeksellisesti laatoitetun seinän takana, mutta ovena on valoa tilaan tuova lasiovi.

Kohteen 5 Villa Element saunassa on kontrastinen väritys mustien seininen ja vaaleiden laudekalusteiden myötä.

Kohteen 21 Dekolaku sauna hohtaa vaaleutta, joka jatkuu myös pesutilojen mikrosementtipinnoissa ja vaaleassa paneloinnissa. Iso lasinen väliseinä sitoo pesuhuoneen saumattomasti löylyhuoneeseen.

Kohteessa 26 Virkkulankylän Esikko sauna yhdistyy pesuhuoneeseen yhtenäisen lattialaatoituksen avulla. Kiukaan takana on näyttävä laatoitus ja leveä ikkuna.

Lue lisää Kouvolan asuntomessukohteista TM Rakennusmaailman numerossa 6/19 ilmestyneestä, kaikki kohteet esittelevästä virallisesta messuluettelosta.