Porin Asuntomessuilla on nähtävillä sisustamisen ja rakentamisen uusimmat ideat. Messut ovat avoinna vielä 5.8. saakka. Kokosimme muutamia sisustusideoita messujen tarjonnasta.

Tapetoi ja maalaa

Kohteessa 18 OPn Kotoisa on paljon kivoja ideoita maalaamiseen ja värien käyttöön. Yläkerran lastenhuoneen seinissä on käytetty kahta väriä: seinien yläosa on jätetty valkoiseksi ja alaosaa värittää kaunis vedensinen maali.

Saman kohteen 18 OPn Kotoisa toisen lastenhuoneen komeron seinässä on kätevä mittataulukko, johon voi merkitä lasten pituuskasvun kätevästi. Idea on helppo toteuttaa myös seinään.

Jos vihreä viidakko on mielenmaisemasi, miksi et toisi sitä myös kotisi seiniin? Suurikokoiset printtitapetit mahdollistavat niin viidakkomaiseman kuin pilvenpiirtäjien silhuettien luomisen kotiseinälle. Kuva kohteesta 20 Casakivi.

Keskitä vaatehuolto kylpyhuoneen viereen

Kohteessa 26 Talo Haltiatar on kaksikerroksisen talon pyykkihuolto ja kuusihenkisen perheen vaatesäilytys keskitetty samaan paikkaan, talon alakertaan. Yläkerran makuuhuoneisiin ei kanneta vaatteita eikä asenneta vaatekomeroita.

Korosta sisustusta väliovilla

Kauniit lasiset väliovet löytyvät kohteesta 10 Pori Energia Valovoima. Mustat metallireunukset ja kirkas lasi luovat kevyen vaikutelman ja valo pääsee liikkumaan tilasta toiseen.

Liukuovi on käytössä näppärä: se vie vähän tilaa ja sen avulla pystyy tilat eristämään tarvittaessa hyvin toisistaan. Kohteessa 11 Talo Luvia liukuovet muistuttavat ladon ovia ja ne on ripustettu kulkemaan oviaukon päälle asennettua kiskoa pitkin.

Kiinnitä huomiota valaistukseen

Valaistuksen merkityksen huomaa etenkin silloin, kun se on puutteellinen. Valaistussuunnitteluun kannattaa aina hakea apua ammattilaiselta, joka pystyy kartoittamaan asunnon valaistuksen tarpeet ja erityiset huomiota vaativat kohteet. Asuntomessukohteista löytyy hyviä vinkkejä valaistussuunnitteluun. Yhtenä ideana on kohteen 24a Villa Sun led-valolista, joka on asennettu jokaisen huoneen kattoon.

Kohteessa 30 Casa Terde on kiinnitetty huomiota myös upean kattoterassin valaistukseen. Terassin pergolan tukiparruihin kiinnitetyt spottivalot huolehtivat siitä, että terassilla riittää valoa  myös pimeämpinä iltoina.

Pehmennä korkean tilan akustiikkaa

Korkeat tilat aiheuttavat haasteita akustiikalle. Kaikuja ja äänien kovuutta voi pehmentää akustiikkakatolla, kuten kohteessa 10 Pori Energia Valovoima on tehty.

Keskipisteenä takka

Takkamalleissa on nyt variaatiota. Takkaluukun ei tarvitse enää olla vain yhteen suuntaan avoinna, vaan markkinoilla on esimerkiksi useita kahteen suuntaan avonaisia malleja. Kohteen 15 Kastelli Viva takka avautuu kahdelle sivulle, jolloin tulen loimusta voi nauttia laajemmin.

Leiki kaapinovien mittasuhteilla

Keittiöön saa elävyyttä, kun kiinnittää huomiota keittiökaapistojen ovien mittasuhteisiin. Kohteessa 15 Kastelli Viva on yläkaapistojen ovissa eri koot kuin kaapistojen alaosassa. Ruutumainen kaava tuo hauskaa vaihtelua totuttuun korkeaan ovimalliin. Keskelle jäävät avohyllyt tuovat usein käytetyt tavarat helposti esille.