Kotimainen kiuasvalmistaja Narvi on kehittänyt elektronisen etäohjausjärjestelmän, jonka kautta saunan voi laittaa älylaitteen avulla etänä päälle.

Saunan kiukaan etäohjaus onnistuu Narvin kehittämän ja Vincitin toteuttaman helppokäyttöisen mobiilisovelluksen sekä Narvi Wifi-etäohjausjärjestelmän avulla. Sovelluksen voi ladata Apple- tai Android-sovelluskaupasta. Sovelluksen avulla kiukaan saa yhdellä klikkauksella päälle ja pois. Sen voi myös ajastaa olemaan päällä halutun ajan tai ajastaa kiukaan lämmityksen. Etäohjausjärjestelmä tulee myyntiin joulukuun alussa hyvin varusteltuihin rautakauppoihin ja erikoisliikkeisiin.

”Sovellus kertoo saunan lämpötilan lämmityksen edetessä, ja lämpötilan säätäminen onnistuu etäohjauksen avulla. Esimerkiksi lenkkisaunan voi siis laittaa päälle jo kesken lenkin”, kertoo Narvin tuotekehitysjohtaja Manu Nummela.

Sovelluksen voi ladata useammalle perheenjäsenelle

Narvi WiFi sopii Narvin E-mallin sähkökiukaisiin, joissa on vain kiuas ja vastukset, eikä valmista ohjauspaneelia. Lisäksi tarvitaan riittävä langaton kotiverkko ja mobiililaite, johon sovellus ladataan.

”Etäohjainjärjestelmästä tulee kiukaan ohjauspaneeli. Narvi WiFi -etäohjausjärjestelmän avulla kaikki normaalin kiukaan ohjauspaneelin tiedot saa mobiililaitteeseen, jonka avulla niitä voi säätää. Ohjauspaketti sisältää erillisen ohjaimen, lämpötila-anturin, tehoyksikön ja näiden väliset kaapelit”, Nummela kertoo.

Ohjain voidaan asentaa saunassa joko pinta-asennuksena tai upottaa seinään. Kiukaan lisäksi samaan ohjaimeen voi kytkeä myös saunan valaistuksen.

Sovelluksen käyttöä ei ole rajattu yhteen laitteeseen, eli sen voi halutessaan ladata useammalle perheenjäsenelle.