Ensi vuoden asuntomessualueelle Tuusulan Rykmentinpuistoon rakentuu yhdeksän hybridikerrostalon kortteli.

Hybridikerrostalosta puhutaan, kun talon rakenteissa käytetään sekä puu- että kivirakenteita. Asuntomessuille Tuusulaan rakentuvassa yhdeksän hybridikerrostalon korttelissa on panostettu ekologisesti kestävään rakennusmateriaaliin. Se haluaa olla osoitus uudenlaisesta rakentamistavasta myös palvelujensa suhteen.

”Käynnistämme Tuusulan Asuntomessuilla vuonna 2020 hankkeen, jonka tavoitteena on esitellä joukko asumisen palveluja. Tämä on osa tänä vuonna alkanutta Business Finlandin tukemaa Asumisen Tulevaisuus -hanketta”, kertoo korttelia rakentavan Cubesta Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Rainio.

”Puukerrostalohanke sopii hyvin Suomen Asuntomessujen asukaslähtöiseen strategiaan. Asuntomessut ovat mukana kehittämässä sellaisia asuinympäristöjä, joissa asukkaan viihtyminen ja hyvinvointi ovat isossa roolissa. Kohteeseen kehitettävät palvelut toteuttavat erinomaisesti tätä visiota”, sanoo Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Älylukko mahdollistaa kotiin tuotavat palvelut

Cubestan messutalossa testataan uusia kotiin tuotavia palveluja asukkaiden kanssa. Ne tehdään yhteistyössä kotimaisen Rollock-kulunhallintajärjestelmän kanssa. Sen älylukitus mahdollistaa kulkuoikeuksien hallinnan pilvipalvelun kautta ja tarjoaa etäavausmahdollisuuden sekä avaimettoman liikkumisen kiinteistön alueella.

Asukkaiden asumista tullaan helpottamaan myös yhteiskäyttöisillä autoilla, sähköpyörien latauspisteellä, yhteisellä kasvihuoneella sekä etätyöskentelyyn suunnitellulla työskentelytilalla.

Asuntomessut järjestetään Tuusulassa 10.7.-9.8.2020.