Korona-aika on tuonut asuntojen hintoihin nousupainetta. Kauppa käy hyvin monella paikkakunnalla, ja erityisesti omakotitalot menevät hyvin kaupaksi.

RE/MAX-ketju kertoo tehneensä ennätyssuuria myyntejä ja kauppamääriä kevään laskun jälkeen. Kesä vauhditti vapaa-ajan asuntojen kauppoja ja tehokkaasti alkanut syksy on tasannut kauppamääriä.

Tammi-syyskuussa kauppamäärät laskivat pääkaupunkiseudulla reilu 2 %, mutta muualla Suomessa vain 0,2 %. Pääkaupunkiseudun kehyskunnissa (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula, Vihti) kauppoja on tehty vilkkaasti, ja kasvua on ollut viime vuoteen verrattuna yli 6 %. Myös Etelä-Savossa kasvua on ollut lähes 10 %, ja Pirkanmaalla lähes 3 %. Varsinais-Suomessa laskua on ollut lähes 8 %, Lapissa 14 % ja Päijät-Hämeessä lähes 3 %.

Vanhojen omakotitalojen kauppamäärät asuntomarkkinoilla koko Suomessa laskivat tammi-elokuussa vain 0,3 % verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan. Elo-syyskuussa kasvua oli 7 %, pääkaupunkiseudulla kauppamäärät nousivat 13 % kasvuun. Vanhojen omakotitalojen kauppa käy hyvin muun muassa Espoossa, Lahdessa ja Lappeenrannassa. Laskua omakotitalojen kauppamäärissä oli tänä ajankohtana Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Omakotitalojen myyntiajatkin ovat lyhentyneet. Keskimääräinen omakotitalon myyntiaika on 135 päivää.

Käytetyn kerrostaloasunnon neliöhinta Suomessa on keskimäärin 3 242 euroa. Koko Suomessa käytettyjen kerrostaloasuntojen keskimääräiset neliöhinnat ovat nousseet tammi-syyskuussa 5 % verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Yksi selitys asuntojen hintojen nousulle on monilla alueilla myytävien asuntojen puute.