Omakotitalon rakentaja voi nyt hyvittää rakentamisessa syntyvät päästöt. Designtalo tarjoaa asiakkailleen hiilineutraalia talopakettia, jossa yritys kompensoi päästöt sertifioiduilla päästöhankkeilla.

Designtalon pientaloratkaisussa omakotitalon ostaja voi varmistaa talonsa hiilineutraaliuden talon koko elinkaaren ajalta rakennusvaiheesta purkamiseen. Yrityksen lanseeraaman uuden ECO2-paketin saa kaikkiin Designtalon talomalleihin.

”Haluamme vastata koko ajan kasvussa olevaan ympäristöystävällisen rakentamisen ja asumisen kysyntään ja tehdä osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Designtalo suunnittelee ja toteuttaa ECO2-talon kokonaisuudessaan, jopa maatöistä lähtien, joten meillä on mahdollisuus vaikuttaa talon päästötasoon koko rakennuksen elinkaaren ajan”, sanoo Designtalon liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala.

Päästöt hyvitetty koko elinkaaren ajalle

ECO2-talon materiaaleissa käytetään muun muassa hengittäviä sisämaaleja sekä kuusesta ilman painekyllästystä tehtyä ekoterassilautaa. Rakenteissa käytettävä Ekovilla-lämmöneriste on hiilineutraali rakennusmateriaali, joka valmistetaan uusiutuvasta puukuidusta.

Valaistus toteutetaan LED-valoilla. Muovin määrä rakenteissa on jätetty minimiin.  Kotiin on mahdollista valita myös aurinkosähkö ja latauspisteen sähköautolle. Sisustuksessa on mahdollista käyttää kasvuaikanaan hiilidioksidia ilmakehästä sitovia puumateriaaleja.

ECO2-talon jäljelle jäävä hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta. Designtalo kompensoi päästöjä sertifioiduilla päästöhankkeilla. Hiilijalanjälkilaskennan jälkeen se neutraloi rakennuksen hiilipäästöt hankkimalla CO2-poistosertifikaatteja hiilidioksidin sitomiseksi ilmakehästä.

Asiakas saa Designtalolta aina raportin rakennuksen jättämästä hiilijalanjäljestä sekä virallisen todistuksen Designtalon suorittamasta päästökaupasta.