Designtalo julkaisi uuden kolmen tyylisuunnan talomalliston, jonka suunnitteluun se pyysi ideoita talonostajilta. Näitä tyylejä suomalaiset halusivat.

Designtalon uusittu talomallisto koostuu kolmea eri tyylisuuntaa edustavista taloista. Ostaja voi valita kotinsa Modern-, Classic- tai Idyll -tyylisuunnista. Talot on jaettu eri tyylisuuntiin, jotta pientalo-ostajan olisi helpompi tehdä valinta talomallin suhteen.

Talomallistoa lähdettiin kehittämään ainutlaatuisella tavalla. Valitut kolme tyyliä perustuvat niihin mieltymyksiin, joita Designtalo sai talonostajien kuluttajatutkimuksissa. Jokainen valittu tyyli keräsi yli 25 prosentin kannatuksen.

Kuluttajatutkimuksen lisäksi talomyyjät ovat käyneet keskusteluja tuhansien kodinostajien kanssa oman kodin toiveista. Uudistuksen jälkeen DENin mallistoon kuuluu 120 talovaihtoehtoa.

Pohjoismainen minimalistinen tyyli

Nordic-malliston Modern-tyyliset talot ovat avaria ja suuret ikkunat tuovat niihin valoisuutta. Pinnat ovat laajoja, avaria ja yhtenäisiä. Ulkoseinät ovat rapattuja. Pilarittomuus on vaatinut rakennustekniikalta uudenlaisia ratkaisuja. Modern-talojen värimaailma on rauhallinen, valkoinen ja harmaa ovat valitsevia sävyjä. Modern-talojen ratkaisut sopivat rakentamiseen vanhoille kaava-alueille ja ahtaille tonteille. Talojen pinta-alat alkavat 85 neliömetristä.

Nordic-malliston Classic-talot edustavat nykyrakentamisen valtavirtaa. Mallistoon sisältyvät myös Designtalon suosituimmat aikaisemmat mallit. Classic-talot sopivat niin tiiviisti asutetuille kaupunkialueille kuin tilavimmillekin tonteille haja-asutusalueilla. Vanhoista rintamiestaloista ne eroavat kuluttajien suosiman valoisuuden tuovilla suurilla ikkunoilla.

Kartanotyylinen Nordic Idyll -mallisto edustaa suomalaisen rakentamisen perinteitä ristikkoikkunoineen ja harjakattoineen. Maaseudulle ja vesistöjen rannoille sopiva mallisto on ulkoasultaan kartanomainen ja koristelultaan runsas. Muun muassa talojen ikkunanpielet ja terassit sisältävät runsaasti koristeellisia yksityiskohtia.

DENin Nordic -talomallit ovat täysin avaimettomia, ja niihin kuuluu vakiona hälytysjärjestelmä. Ulko-ovien lukitus toimii etäohjauksella kännykällä, koodilla tai kulunvalvontalätkällä. Suljettu ovi lukittuu automaattisesti, joten asukkaan ei tarvitse kantaa huolta mahdollisesti avoimeksi jäänestä ovesta.

Lisätietoja mallistosta www.designtalo.fi.