OP ja LeaseGreen aloittavat yhteistyön ja tarjoavat taloyhtiöille energiaremontteja. Op rahoittaa korjaukset ja LeaseGreen toteuttaa.

Energiaremontit tarkoittavat usein taloyhtiöiden kiinteistötekniikan nykyaikaistamista. Korjaus voi olla esimerkiksi ilmanvaihdon parantamista tai lämmityksen tehostamista. Taloyhtiöissä voi säästyä rahaa tuhansia euroja, kun lämmityskulut pienenevät. Korjaaminen ja tekniikan hankkiminen maksavat. Korjauksen voi kuitenkin nähdä asumismukavuuden parantamisena ja pitkäaikaisena sijoituksena.

”OP on suuri asuntoluottojen antaja ja osuustoiminnallisena yrityksenä haluamme huolehtia asiakkaidemme hyvinvoinnista. Energiaremontilla voidaan kohentaa asumisen laatua nostamatta kustannuksia runsaasti”, OP:n liiketoimintajohtaja Jarkko Kyttänen sanoo.

Energiaremontin toteuttaa LeaseGreen, joka laajentaa yhteistyön myötä toimintaansa asuinkiinteistöihin. Remontin rahoittaa OP. Energiaremonttia tarjotaan taloyhtiöille palvelupakettina, jossa remontin kustannukset voidaan jakaa kuukausimaksuiksi. Energiaremontin tavoitteena on säästää rahaa, energiaa ja vähentää asuinrakennusten hiilidioksidipäästöjä.

Säästöä energiakuluissa

”Energian hinta on noussut viime vuosina voimakkaasti, ja kiinteistöt kuluttavat 40 prosenttia maamme käyttämästä energiasta. Pienennämme hiilijalanjälkeä kustannustehokkaasti, kun kiinteistöissä tehdään energiaremontteja”, LeaseGreenin toimitusjohtaja Tomi Mäkipelto kertoo.

LeaseGreen on toteuttanut yli 150 energiaremonttia toimitilakiinteistöihin, joissa energialasku on remontin ansiosta laskenut keskimäärin 24 prosenttia. Yritys laajentaa toimintaansa asuinkiinteistöjen korjauksiin, ja odottaa taloyhtiöissä samansuuntaista säästöä energiakorjauksilla kuin toimitiloissakin.

”Taloyhtiöissä säästömahdollisuus voisi olla 3-4 miljardia euroa energiakorjausten ansiosta vuoteen 2030 mennessä”, Tomi Mäkipelto sanoo.

Palvelua laajennetaan

OP tarjoaa Energiaremontti-palvelua taloyhtiöille. Aluksi tarjonta keskitetään pääkaupunkiseudulle, alueen kaupunkeihin ja asunto-osakeyhtiöihin. Pankkikonserni haluaa laajentaa palvelua muualle maahamme ja erilaisille paikkakunnille heti kun se käytännössä on mahdollista.

”Asuminen aiheuttaa yhden suurimmista hiilijalanjäljistä maassamme. Energiaremontit ovat kustannustehokas tapa hillitä ilmastonmuutosta”, OP:n Jarkko Kyttänen korostaa.