OpenHouseHelsinki mahdollistaa jälleen pääsyn sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti ole mitään asiaa.

Kerran vuodessa järjestettävät opastetut kierrokset johdattavat kiinnostaviin sisätiloihin, kaupunginosiin, sisäpihoille sekä uusiin ja vanhoihin arkkitehtuurikohteisiin. Kierroksia vetävät suunnittelijat ja asiantuntijat.

Kierrokset ovat ilmaisia ja suurimmalle osalle kierroksista voi vain tulla paikan päälle. Joillekin kierroksille on turvallisuussyistä rajoitettu osallistujamääriä, näihin osallistujat otetaan jonotusjärjestyksessä ovelta tai arvotaan. Kierrokset ovat suomenkielisiä, ellei toisin mainita. Kierrokset kestävät pääsääntöisesti 1–2 tuntia.

Kierroksilla liikkuminen on kävijän omalla vastuulla. Kierrosten yhteydessä annettuja mahdollisa turvallisuusohjeita tulee ehdottomasti noudattaa.

Monenlaista nähtävää

Kierrokset johdattavat vierailija esimerkiksi helsinkiläisiin arkkitehtitoimistoihin, juuri avattuun Länsiterminaali 2:een, 18-kerroksiseen Kone Buildingiin, Lonnan saareen ja Vartiosaaren huviloihin. Päiväkohtaiset ohjelmat ovat nähtävissä OpenHouse Helsingin sivuilla.

Arvottavia ovat kierrokset Arctian kelluvaan pääkonttoriin, Hakaniemen ja Kampin haamuasemille sekä Ruotsin suurlähetystöön. Avec-lippujen arvontoihin voi osallistua lähettämällä oman nimen, sähköpostiosoitteen sekä puhelinnumeron osoitteeseen info@openhousehelsinki.fi . Merkkaa viestin aiheeksi “Arctia ” ”Haamuasemat” ”Ruotsin suurlähetystö” riippuen siitä mihin arvontaan haluat osallistua. Arvonta on voimassa 1.5.-11.5., voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.