Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijat suunnittelivat väliaikaisasumuksiin tarkoitettuja huonekaluja, jotka on helppo koota ja purkaa vaikeissakin olosuhteissa. Materiaalina on käytetty aaltopahvia ja vaneria. Opiskelijoiden tekemiä töitä esiteltiin syyskuussa Habitare-muotoilutapahtumassa.

Lahden ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin opiskelijoiden tekemät Rehome-mallit on helppo koota ilman työkaluja. Ne on tarkoitettu käytettäväksi katastrofialueilla, pakolaiskeskuksissa ja muissa tilapäisasumiseen tarkoitetuissa kohteissa. Opiskelijoiden suunnitelmista löytyvät niin vuoteet, säilytyskalusteet kuin väliseinät.

Opiskelijat miettivät projektin alussa mitkä olisivat ne aivan välttämättömimmät tarpeet, jotka ihmisellä on. He päätyivät turvallisuuteen, lepoon, yksityisyyteen ja yhteisöllisyyteen. Näiden tarpeiden täyttämiseksi he kehittelivät kymmenen huonekalua käsittävän Rehome-malliston.

Aaltopahviin päädyttiin, sillä se on edullista, helposti saatavilla olevaa ja kevyttä materiaalia. Aaltopahvi ei murru, kutistu tai väänny helposti, jolloin kerran pystytetyt kalusteet on helppo purkaa ja pystyttää uudelleen.

Lue lisää projektista Rehome-fb-sivuilta.