Asuntomessujen kävijät ovat ensimmäistä kertaa äänestäneet Asuntomessujen parhaaksi lähes täysin oppilastyönä tehdyn talon.  Keuda-Talon ovat tehneet Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän Keudan 60 oppilasta.

Asuntomessut Tuusulassa -tapahtuman yleisön suosikit palkittiin eilen virtuaalisena järjestetyssä Asuntomessugaalassa. Tapahtuman Parhaaksi taloksi kävijät äänestivät Keuda-Talon (kohde numero 17).  Äänestyksessä oli mukana kaikki 34 messutapahtumassa esiteltyä taloa.

Keuda-Talon menestys on poikkeuksellista. Yleisön suosikki on usein ollut tiloiltaan laajin ja kustannuksiltaan suurin, mutta Keuda-Talo ei ole kumpaakaan. Talon kiehtovuus syntyy korona-aikaan hyvin soveltuvasta erillisestä sivurakennuksesta ja sen kotoisasta tunnelmasta.

“Keuda-Talo osuu hyvin perheiden tämän hetken tarpeisiin. Sivurakennuksensa ansiosta se täyttää hyvin tarpeen erillisestä etätyötilasta tai elinkaariasumisesta”, Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

Keuda-Talon arkkitehtisuunnittelusta on vastannut rakennusarkkitehti Esa Pyökäri, joka jäi eläkkeelle Keudasta viime syksynä. Kaksiosaisen talon esikuva on Pyökärin itselleen aiemmin toteuttama talo, jonka erillinen sivurakennus on ollut ahkerasti omassa ja vieraiden käytössä.

“On ihme, että vastaavia toteutuksia ei ole Suomessa tehty enemmän. Ratkaisu mahdollistaa maiseman henkisen vaihdoksen ja sisäpihan paremman yksityisyyden”, Esa Pyökäri sanoo.

Atriumpiha valittiin parhaaksi pihaksi

Keuda-Talo sai eniten yleisöääniä myös parhaasta sisustuksesta, toiseksi nousi Jämerän townhouse-kohde Salmiakki. Yleisö kuvasi Keuda-Talon sisustusta sanoilla kodikas, kaunis, persoonallinen, toimiva, erilainen ja käytännöllinen.

Parhaaksi pihaksi yleisö äänesti Viherteema Oy:n suunnitteleman Finnlogin Hetenan (kohde 38) kaunis, suljettu atriumpiha. Toiseksi äänestyksessä tuli Keuda-Talo.

Virtuaaliesittelyistä eniten yleisön mieleen oli Jämerä Salmiakki. Finnlog Hetenaa pidettiin seuraavaksi parhaana toteutuksena.

 

Asuntomessut Tuusulassa 2020-tapahtuman yleisöäänestyksen tulokset

 

Paras Talo

1. Keuda-Talo (Keuda/Esa Pyökäri)

2. Finnlog Hetena (Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy/Mikki Ristola)

Paras sisustus

1. Keuda-Talo (Keuda/Katariina Leppilampi)

2. Jämerä Salmiakki (talon omistajaperhe Anna ja John Hart)

Paras piha

1. Finnlog Hetena (Viherteema Oy/Henna Väisänen)

2. Keuda-Talo (pihasuunnittelija Aija Holm)

Paras virtuaalikierros

1. Jämerä Salmiakki

2. Finnlog Hetena