Yhdysvaltalainen Owens Corning (OC) on ilmoittanut allekirjoittaneensa Paroc Groupin ostamista koskevan sopimuksen CVC Capital Partnersin kanssa. Paroc on yksi Euroopan johtavia energiatehokkaiden ja paloturvallisten kivivillaratkaisujen valmistajia. Sopimuksen voimaantulohetkellä OC maksaa Parocista noin 900 miljoonan euron kauppahinnan.

Kaupan odotetaan tulevan voimaan vuoden 2018 alkupuolella. Sille tarvitaan vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Paroc on yksi Euroopan johtavia energiatehokkaiden ja paloturvallisten eristeratkaisujen valmistajia. Yritys työllistää yli 1800 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa, Puolassa sekä Venäjällä.

“Olen erittäin innostunut Owens Corningin tarjoamista uusista mahdollisuuksista”,  toteaa Parocin toimitusjotaja Kari Lehtinen.

“Olemme rakentaneet yrityksen, jolla on johtava markkina-asema Euroopassa ja joka pystyy tarjoamaan huomattavia arvolupauksia asiakkailleen ja työntekijöilleen. Owens Corning tulee auttamaan laajentumistamme Keski- ja Länsi-Euroopan markkinoilla, missä yhteydessä voimme käyttää jo ennestään vahvaa asemaamme lisäkasvun ponnahduslautana.”

Kauppa vahvistaa asemia Euroopan markkinoilla

Parocin ostaminen laajentaa Owens Corningsin mineraalivillan tuotantoa ja teknologiaa, vahvistaa sen asemaa Euroopan eristystuotemarkkinoilla sekä tuo sen uusille loppukäyttäjämarkkinoille. Parocin ostaminen kasvattaa yrityksen Pohjois-Amerikan ja Kanadan ulkopuolisilla markkinoilla myytävän tarjonnan 35 prosenttiin.

Owens Corningin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Mike Thaman kertoo Parocin ostamisen olevan Owens Corningin strategian mukaista.

”Pystymme jatkossa tarjoamaan eristeratkaisuja koko lämpötila-asteikolla kolmella maailman laajimmista eristemarkkina-alueista: Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Kiina. Parocin 80-vuotisen historian aikana yritys on saavuttanut hyvän maineen korkealaatuisten tuotteidensa ja teknisen osaamisensa ansiosta. Olen vaikuttunut yrityksen henkilöstön saavutuksista ja uskon, että heistä tulee hieno lisä Owens Corningille.”

Owens Corning kehittää, valmistaa ja markkinoi eristeitä, kattomateriaaleja ja lasikuituyhdistelmämateriaaleja. Yritys on markkinajohtaja, joka käyttää materiaaleja, valmistusta ja rakennustekniikkaa koskevaa asiantuntemustaan energiaa säästävien ja liike- ja asuinrakennusten käyttömukavuutta parantavien tuotteiden ja järjestelmien kehittämiseen. Owens Corningin pääkonttori on Toledossa Ohiossa. Yritys ilmoitti vuoden 2016 myyntinsä arvoksi 5,7 miljardia dollaria ja se