Maailmanlaajuinen pääomasijoitusyhtiö CVC Capital Partners on allekirjoittanut sopimuksen rakennustarvikeketju Stark-konsernin ostosta. Konsernin suomalaisella tytäryhtiöllä, Stark Suomi Oy:llä on 26 rakennustarvikeliikettä ja noin tuhat työntekijää.

Stark-konserni on kasvanut nopeasti muutaman viime vuoden aikana menestyksekkäiden yrityskauppojen sekä orgaanisen kasvun ansiosta. Rakentamisen ammattilaisia palvelevalla Stark-konsernilla on 10 000 tavarantoimittajaa, joiden kanssa yhtiö palvelee noin 235 000 asiakasta yli 400 toimipaikasta Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

”Tuleva omistaja, CVC, tuntee meidät ja toimialamme erittäin hyvin. Heidän omistuksessaan on hyvä lähteä jatkamaan strategiamme toteutusta, joka on jo osoittanut vahvuutensa viime vuosina. Keskitymme jatkossakin palvelemaan erityisesti ammattimaisesti rakentavia ja remontoivia asiakkaitamme”, sanoo Harri Päiväniemi, Stark Suomen toimitusjohtaja.

Kaupan voimaantulo edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja viranomaishyväksyntöjä, ja se odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Kauppahintaa tai muita kaupan ehtoja ei julkisteta.

Vuonna 1981 perustettu CVC on maailman johtava pääomasijoitusyhtiö, jolla on maailmanlaajuinen verkosto ja yli 550 työntekijää Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa.