Ylipitkäksi kasvaneen pensasaidan leikkuu vaatii usein erityisjärjestelyä. Pelkällä käsikäyttöisellä koneella pitää kavuta tikkaille tai telineille. Ammattilaiset suosivat bensiinikäyttöisiä aitaleikkureita, joilla yltää leikkaamaan jatkovarren avulla useiden metrien korkeudelta.

Onneksi tarjolla on akkukäyttöisiä monitoimikoneita, joilla selviää pienen omakotitontin tai rivitalopihan pensasaidan leikkuusta ilman jatkojohtosulkeisia.Musta ja oranssi akkukurottaja testissä

Flymo on monitoimikone, joka perusvarustuksessaan on trimmeri eli siimakäyttöinen viimeistelyleikkuri. Sen runko-osaan voidaan kiinnittää kääntyväpäinen pensasleikkuri ja ketjutoiminen oksasaha.Leikkuriosa kääntyy 90 astetta seitsemässä eri pykälässä.

Käsillä joutuu kannattelemaan vain 2,3 kg massaa, sillä nelisen kiloa painava akku lepää vyöllä. Kone on akkukoneeksi erittäin tehokas. Leikkurilla selviää vuosikasvustojen leikkuusta kokonaan ja korkeiden pensaiden harjojen muotoilusta, sillä kone leikkaa kakistelematta 10 mm paksutkin tuoreet oksat.

Gardena on sellaisenaan monikäyttöinen pensasleikkuri, joka useissa tapauksissa korvaa siimapalasia luontoon syytävän siimaleikkurin, koska sen leikkuupää kääntyy kätevästi myös maata vasten. Gardenan etuna on erinomaisen laajoihin kulmiin taipuva leikkuuterä. Koneella pääsee muotoilemaan erilaiset vuosikasvustot ja sillä voi leikata ruohot ja rikkakasvustot myös pensaiden alta.

Gardenan teleskooppi ulottuu perusasetusta 31 cm korkeammalle, jolloin koneen kokonaispituus on 175 cm. Sillä yltää suorin käsin lähes 4,0 metrin korkeuteen. Suurin miinus tulee kevyeksi puristetusta 2,0 ampeeritunnin akusta. Rauhallisella työskentelytahdilla puhti riittää mainiosti vain 20-30 minuutiksi.

Koneet eivät pärjää tehokkaille sähkö- tai bensiinikäyttöisille pensasleikkureille, vaan näillä siistitään alle 10 mm paksuiset vuosikasvustot pienillä pihoilla ja kesämökeillä.