Pellenc-akkutyökalut pikakokeessa

Pellencin työkaluilla työ sujuu tehokkaasti. Akussa riittää virtaa koko päiväksi, joten tankkaustaukoja ei tarvita eikä tarvitse paimentaa bensa- ja öljykannuja. Kevyen reppuakun painopiste on niin lähellä vartaloa, ettei se paljoakaan kuormita käyttäjää. Työkalut ovat hyvin keveitä, ne painavat vain puolet tai kolmasosan verrattuna vastaavaan polttomoottorilaitteeseen. Koneet säästävät myös käsivarsia ja olkapäitä, kun niitä ei tarvitse alvariinsa puolilämpiminä repiä käyntiin. Akkujen on jo käytännössä havaittu kestävän ainakin 5-6 vuotta.

Paitsi että ne eivät tuota pakokaasuja, Pellencit ovat myös erittäin hiljaisia. Niillä voi työskennellä jo varhain aamulla tai myöhään illalla naapureiden häiriintymättä. Kun puistoihin mennään rentoutumaan tai hautausmaalla hiljennytään muistelemaan vainajaa, viereen ei toivoisi ärjyviä, sinistä savua tuottavia työkoneita. Niinpä esimerkiksi monet seurakunnat ja kaupungit ovat jo siirtyneet käyttämään Pellencin työkaluja.

Pellenc käyttää mahdollisimman korkeatasoista sähkötekniiikka. Akkuina käytetään litium-ioni-polymeeriakkuja, joiden tehotiheys on poikkeuksellisen hyvä. Suurin ja tehokkain akku kantaa mukana peräti 1,1 kilowattituntia tehoa. Se painaa valjaineen vain 6,6 kg.
Työkalujen moottoreina on harjattomia kestomagneettimoottoreita, joiden hyötysuhde on noin 90 prosenttia, ja jotka eivät käytännössä kaipaa huoltoa tai kulu lainkaan.

Akkujännite on 44 V ja latausjännite 50,2 V. Laturin latausteho on 2,2 A, joten 1100-akku latautuu täysin tyhjästä täydeksi noin yhdeksässä tunnissa. Pienemmät akut latautuvat vastaavaasti nopeammin.

Lue lisää Rakennusmaailman numerosta 08/14.