Ansiokseen sähkötyökaluja käyttävät ja vannoutuneet harrastajat arvostavat työkalun tehokkuutta, luotettavuutta ja käyttöergonomiaakin. Metabo on yksi alan johtavista valmistajista, jonka laajasta valikoimasta löytyy sähkötyökalu joka lähtöön.

Ammattiin ja vaativaan harrastukseen suunnitellut työkalut muotoutuvat juuri kohderyhmän tarpeiden ja toivomusten mukaisiksi. Parhaat mallit ominaisuuksineen palvelevat pitkään ja jo sellaisenaan muodostuvat alan piirissä pieniksi legendoiksi.

Porsche Design -nimi arvostetun tuotemerkin lisänä antaa vahvasti lisäarvoa ja asettaa myös odotuksia. Porschehan tuo ensinnä mieleen nopeat urheiluautot – voimaa, suorituskykyä, ajo-ominaisuuksia ja tietenkin statusarvoa.

Usein jonkin tuotteen valmistaja tilaa nimekkäältä muotoilijalta tai ”virityspajalta” erikoismallin jolla kohotetaan tuotteen imagoa tai juhlistetaan yrityksen merkkipäivää juhlamallilla. Samalla saattaa syntyä jotakin merkittävääkin kyseisen alan tuotekehityksessä. Metabo halunnee tässä tapauksessa Porsche Design poravasarallaan kohottaa ennestään hyvää mainettaan ja kirkastaa yrityskuvaansa alan edelläkävijänä.

Porschen muotoilutiimi on ajatellut tavanomaisen poravasaran muotoilultaan täysin uusiksi. P7911 perustuu Metabon UHE-22-malliin, joka on malliston keveimmän pään suositumpiin kuuluva yhdistelmäporavasara.

Uudella muotoilulla on haettu tasapainoa sijoittamalla kaikki paino kahvan alapuolelle. Painopisteajattelu toteutuukin vallan mainiosti ja 7911:tä on hyvä käyttää kannattelemalla sitä vyötärökorkeudella tai sen alapuolella.

Ote työkalusta on tukeva ja luonteva. Poran paino ei juuri haittaa, vaikka se on tekniikaltaan vastaavaa tavallista mallia hiukan painavampi. Kalliiden materiaalien, hiilikuidun ja alumiinin käytöllä ei ole saavutettu merkittävää painonsäästöä. Toisaalta poravasara saakin painaa, kunhan sen kannatteleminen ei rasita.

Ylemmäs poraaminen eli poran kohottaminen rinnan tasolle tai vielä ylemmäs tuottaa ongelman. Käyttökahvan asento pistää ranteen niin luonnottomaan kulmaan, että käyttö ei luonnistu. Käyttöohjeissa ei puututa tähän millään muulla kuin yhdellä kuvalla. Siinä porakone on käännetty ylösalaisin.

Käytännössä kyljellään käyttö onnistuu vielä hyvin, mutta ylösalaisin käännettynä käyttökytkintä on vaikea hallita – pikkusormi ja nimetön ovat heikkoja sormia käyttökytkimen tarkkaan paineluun.

Porschella on ehkä ajateltu ergonomiaa niin pitkälle, että pääsääntöisesti 7911:stä käytetään aina ”lonkalta”, seisten tai kyykistyneenä, silloin se on tukevasti otteessa ja kevyesti aina tasapainossa. Jos reikää tai piikkausta tehdään ylempänä, silloin on paras käyttää korottavaa työtasoa tai tikkaita.

Tosi toimia tekevä remontoija tulee pettymään Metabo-Porscheen, jos siltä odottaa räjähtävää suorituskykyä. Kyseinen teholuokka työkalujen kevyessä sarjassa rajaa varsin selkeästi käyttökohteet. Metabo-Porsche toimii lähinnä siististi ja sivistyneesti. Sillä ei täräytetä betoniin reikiä hetken pölähdyksellä vaan hellävaraisesti naputellen. Piikkaamisen ja talttaamisen voi rajoittaa hyvin esimerkiksi kaakelien irrotukseen ja viimeistelyyn.

Monitoimisuus tässä designtuotteessa tarkoittaa sitä, että 7911:llä voi tyylikkäästi porata metallia, puuta ja kiveä. Työvälineiden vaihto on tehty mahdollisimman helpoksi. SDS plus -kiinnitys vasaraistukassa toimii tarkasti ja napakasti ja lieriöterille on varustuksessa mukana pikaistukka. Istukoiden vaihto tapahtuu käden käänteessä pikalukituksen ansiosta.

7911:n miellyttäviin ominaisuuksiin kuluu helppokäyttöinen kytkin, josta eri toiminnot valitaan yhdestä kierrettävästä nupista. Siitä saa valittua kaksi nopeutta poraamiseen, talttauksen ja iskuporatoiminnon yhdellä otteella.

Hieno kokonaisuus on pakattu siistin muoviseen kantolaukkuun, jossa porakoneen lisäksi varusteet: terät, lisäkahva ja vaihtoistukka kulkevat tyylikkäästi mukana.