Porauskohdistin PK2 on suomalainen tuote. Sen valmistaja, H Vesala Oy:n on tele- ja sähköalan testauslaitteita valmistava ja maahantuova elektroniikkayritys. Laite on suunniteltu porausten kohdistamiseen seinien ja lattioiden läpi ja samalla se ilmoittaa poraussyvyyden eli seinän paksuuden.

PK2 koostuu lähettimestä ja vastaanottimesta. Lähetin toimii lisäksi automaattisena metallinilmaisimena ja vaihtojännitteellisen sähkökentän ilmaisimena joka varoittaa jos laiteen alla on piilossa metallia tai jännitteellinen sähköjohto.

Laitteen käyttöönotossa vain mukana seuraavat paristot asetetaan paikoilleen, 3 kpl AAA, kumpaankin yksikköön lähettimeen ja vastaanottimeen. Porauskohta merkitään seinään ja lähetin asetetaan merkin kohdalle tarratyynyjen varaan. Vastaanottimen avulla etsitään seinän toiselta puolelta tarkka porauksen paikka äänimerkin ja nuolikohdistimien ohjaamana. Löytynyt paikka merkitään kynällä ja poraus voidaan suoritta turvallisesti.

Laiteella voi merkitä porauskohdat luotettavasti jopa 150 cm paksuiseen seinään. Seinän paksuuden ilmaisin näyttää seinän paksuuden aina 200 cm saakka. Lähettimen paikkaa asetettaessa laite varoittaa seinän sisällä mahdollisesti olevista metallirakenteista ja jännitteellisistä sähköjohdoista.

PK2 osoittaa tarkasti porattavan reiän paikat kummankin puolen lävistettävää seinää, mutta lopullisen tuloksen tarkkuus on porarista kiinni. Koeporauksessamme osumatarkkuus oli hyväksyttävä ja sallitun rajoissa. Poran kohdistus täsmälleen sivusuuntaan ja vaakasuoraan, etenkin paksummilla lävistyksillä, voi olla porarille haasteellinen tehtävä.

Hyvää

  • Tarkkuus
  • Kotimaisuus
  • Helppokäyttöisyys

Huonoa

TUOTETIEDOT

Porauskohdistin PK2

Kohdistusetäisyys: 1500 mm

Etäisyysmittaus: 2000 mm

Toiminta-aika: noin 40 h

Käyttöolosuhteet: -30…

Paino: lähetin 210 g, vastaanotin 230 g

Hinta: 494 €

Valmistaja: H. Vesala Oy, Nummela, www.vesala.fi