Gigantti on tuonut markkinoille robotin joka pesee ikkunat puolestasi. Mielenkiintoa herättävän laiteen kokeilu sai muuten ”välttämättömän pahan” tuntumaan lähes vastustamattomalta.

Hobotin käyttöönottoon kuuluu akun lataus. Laitteessa on akkuvarmistus, jolla laite pysyy lasilla, jos virransaanti verkkovirran kautta jostain syystä keskeytyy. Robotti ilmoittaa piippauksella ja punaisella merkkivalolla virransyötön keskeytymisestä. Turvatoiminnon ansiosta laite pysyy lasilla valmistajan mukaan noin 30 minuuttia, jos virransyöttö lakkaa.

Valmisteluihin kuuluu myös puhdistusliinojen asennus. Kuitulii­nakiekot asennetaan pyöriviin kiekkoihin, joiden halkaisija on noin 114 millimetriä. Kuminauharesori pitää liinat paikallaan. Muuntaja kytketään pistorasiaan ja virtajohto robottiin, ja laite on käyttövalmis. Mukana seuraavaa turvaköyttä on syytä käyttää, jotta laite mahdollisessa vikatilanteessa ei putoa lattialle tai jopa kadulle ikkunan ulkopintaa puhdistettaessa.

Hobot pysyy lasilla puhaltimen avulla, joka muodostaa puhdistustassujen alle alipaineen. Puhallin aiheuttaa jonkin verran melua. Kahden metrin etäisyydeltä mitattuna 68 dB(A).

Indream hobot ikkunanpesurobotti

Hobot ikkunalasin puhdisturobottiin kuuluu: puhdistusrobotti, kauko-ohjain, verkkovirtamuuntaja, virtajohto, turvaköysi ja kuituliinoja puhdistuskiekkoineen. Hinta 299€.

Laite asetetaan puhdistettavalle lasille 10 senttimetrin etäisyydelle puitteesta ja kytketään virta. Kaukosäätimellä laite lähetetään liikkeelle joko sivusuuntaan tai ylös. Robotti lähtee suorittamaan tehtäväänsä käskettyyn suuntaan ja koluaa järjestelmällisesti koko ruudun palaten lopuksi lähtöpisteeseen. Kierroksen tehtyään laite pysähtyy ja antaa merkkiäänen.

Tarpeen mukaan kaukosäätimestä laitetta voi myös ohjailla ylös, alas, oikealle tai vasemmalle. Hobot puhdistaa ilman vettä ja pesuaineita. Puhdistus tapahtuu kuituliinatyynyillä. Käyttöohjeessa ei suositella veden käyttöä, sillä liika kosteus voi heikentää laiteen liikettä ja pysymistä pystyllä lasipinnalla. Lisäksi veden tai pesuaineen ja runsaan lian yhdistelmä voi jättää näkyviä pyörteitä lasille.

Koekäytön perustella Hobottia on hauska käyttää ja sen voi turvallisesti jättää tekemään hommaansa ainakin turvaköyden ollessa kytkettynä. On kuitenkin hyvä seurata sen toimia ja sammuttaa laite aina kun ruutu on valmis. Hobot askeltaa lasilla kummankin kiekon toimiessa ”tassuina”. Laite pyörähtää vuoroin kummankin tassun ympäri askel kerrallaan pyyhkien samalla lasia. Reunoilla ikkunan puitteen tullessa vastaan laite tunnistaa esteen ja muuttaa kulkusuuntaa. Hobot käytti aikaa noin kuusi minuuttia 120 x 100 senttimetrin kokoiseen ruutuun, josta voi laskea että puhdasta syntyy noin 12 m2 tunnissa keskeytymättömässä käytössä.