Kääntöpöytämallisen Flymon terävalssi toimii samalla tapaa kuin muissakin murskaavissa silppureissa, joissa oksat hierretään hitaasti pyörivällä terävalssilla terälaattaa vasten. Silent-mallin ominaisuushan oli valssia vasten pyörivä muovirulla, joka ei vaatinut säätöjä.

Flymo on helppo koota kiinnittämällä pyörän akseli paikalleen ja tukitallat putkirunkoon. Kone kääntyy kehikon sisältä käyttöasentoonsa kuten vanha Singerin ompelukone, jos joku vielä sellaisen muistaa. Lukitus on vaivaton käyttää ja pöytä pyörähtää kevyesti ympäri. Kytketään vain sopiva sähköjohto ja aletaan töihin.

Flymossa vastalaatan välystä terävalssia kohti säädetään mukana seuraavalla kuusiokoloavaimella. Onneksi sitä ei tarvitse käyttää kovin usein, sillä säätöruuvi on hankalassa paikassa koneen kyljessä. Pelkästään paksuja oksia murskattaessa välys saa olla isokin, mutta ohuilla oksilla välys on hyvä säätää olemattomiin, etteivät ne jää nauhaksi.

Syöttöaukosta mahtuu 35 mm paksut oksat ja 52 kierrosta minuutissa pyörivät terävalssi ahnehtii puuta nopeasti rouskuttaen. Laite vetää oksat hyvin tehokkaasti, eikä automaattinen peruutus lähde kovin helposti pyörimään takaisinpäin. Itse asiassa Flymo on nopeampi kuin Husqvarna Silent.

Vastaavasti melua on sitäkin enemmän. Tyhjäkäyntiääni on selvästi kovempi verrattuna Silentiin. Tyhjäkäynti oli korvan tasolta mitattuna 81 dB(A) ja oksien kanssa rouskutellen 82-83 dB(A). Ääni on sitä luokkaa, että kuulonsuojaimien käyttö on hyvin perusteltua suojalasien kanssa.

Suojalasit ovat tarpeen lähinnä risujen ja oksien käsittelyssä, sillä laitteen nielusta ei roskia tai tikkuja juuri pärskähtele. Työ onkin lähinnä verkkaista oksien noukkimista maasta. Parhaimmillaan silppuaminen tapahtuu tuoreeltaan, sillä kuivat ja hiekkaiset risut kuluttavat enemmän terää.