Otsavalot on kehitetty ensisijaisesti ulkoilukäyttöön, mutta ne soveltuvat erinomaisesti myös rakennustyömaalle, metsätöihin tai pihapiirin askareisiin, kun päivät lyhenevät. Reaktiivinen Petzl Nao on kivunnut valmistajan myydyimmäksi otsavalomalliksi. Tuoreimmassa Nao 2 -mallissa on entisestään pidennetty paloaikaa ja parannettu valokeilaa.

Reaktiivisuus tarkoittaa sitä, että otsavalo tunnistaa ympäristön ja valaistavan kohteen valoisuuden ja säätää automaattisesti valokeilaa laajakulmasta kohdevaloon. Nao 2:n kantamaa erilaisilla valokeilan leveyksillä ulottuu 10-135 metriin valovirran säätyessä 7-575 lumeniin. Siirryttäessä esimerkiksi työmaalla valaistulta työkohteelta valaisemattomalle, Nao syttyy automaattisesti ja antaa tarvittavan määrän valoa pimeään ja palatessa valaistulle alueella vähentää tai sammuttaa otsavalon. Toiminto säästää tuntuvasti sähköä, joten uutuudelle luvataan suurimmalla asetuksella noin kuuden ja puolen tunnin paloaika sekä ecoasetuksella jopa yli 12 tunnin paloaika.
Toiminnon ansiosta työ sujuu aina turvallisesti ja tekijän kädet ovat vapaat yhtä hyvin tarkkaan kuin voimia vaativaan työskentelyyn. Usein voi pienempää hämärähommaa varten tuntua turhalta pystyttää työvalaistusta, kun osavalossa homma hoituu hetkessä. Kohdistaminen hämärässä työpiirustuksiin tai asennusohjeeseen säätää otsavalon lähietäisyydelle sopivaksi ja siirrettäessä huomio työkohteeseen tai ympäristöön, säätyy valokeila ja -teho tilanteen vaatimalle tasolle. Tarpeen mukaan Naon voi kytkeä vakiovoimakkuustilaan, jolloin reaktiivinen toiminto ei ole käytössä. Valaisimen luvataan toimivan jopa 30 asteen pakkasella.