Pikakokeessa Erä Trekking Holotna -sähköpohjalliset

Akkutoimiset ja johdottomat lämpöpohjalliset ovat kätevät varsinkin rakennustöissä, joissa pitää ajoittain työskennellä ulkona pakkasella tai kävellä jäisellä alustalla ja kylmien ontelolaattojen päällä. Villasukat ja tavalliset lämpöpohjalliset voivat olla hiostavat, jos osan työpäivistä tekee töitä sisätiloissa.
Markkinoilla on useita erilaisia akku- ja paristokäyttöisiä pohjallisia, joista useimmissa virtalähde kytketään johdolla pohjalliseen ja virtalähde sijoitetaan erillisellä nilkkaremmillä pohkeeseen tai saappaan varteen.
Otimme tähän pikakokeeseen Erä Trekking Holotna -lämpöpohjalliset, joissa virtalähde on sijoitettu kantapäähän ja sen toimintaa ohjataan johdottomalla kaukosäätimellä. Näin vältytään ”johtosulkeisilta” ja työn tuoksinassa paristokotelosta herkästi irtoavilta sähköpistokkeilta.
Holotna-pohjallisissa on sisäänrakennetut 1800 mAh:n akut. Ne ladataan seinälaturilla, jossa on kaksi pistokejohtoa. Latauksen aikana laturissa palaa kumpaakin laitetta osoittavat latauksen merkkivalot. Latauksen ollessa käynnissä valo on punainen ja valmiusvalo vihreä. Latausaika tyhjästä täyteen on nelisen tuntia.
Pohjalliset leikataan sopivaan kokoon. Pienennysleikkaus ei vaikuta lämmitykseen, sillä vastuselementti on päkiän kohdalla ja leikkauskohtaa osoittavat viivat kiertävät pohjallisen sisäreunoja. Leikkaus käy näppärästi saksilla ja vie parisen minuuttia.
Pohjalliset asettuvat hyvin tilavalestisiin turvakenkiin, kumisaappaisiin tai lenkkareihin, jos kengät muutoin mahtuvat jalkaan paksujen sukkien kanssa. Nauhallisissa turvakengissä säätö on helpoin toteuttaa, kunhan jalalle jää riittävästi tilaa korkeussuunnassa. Pohjan on oltava tukeva, etteivät terävät pistot vahingoita lämpöelementtiä.
Pohjallinen on kantapäästä noin 12 mm paksu, joten se lisää henkilön pituutta, mutta päkiän kohdalta paksuus on enää kolmisen millimetriä. Käyttöohjekirjan mukaan virtapiiri ja akut on suojattu teräskuorella, joka kestää maksimissaan 300 kilogramman kuormituksen. Aktiiviliikuntaan tuotetta ei suositella, sillä se ei välttämättä kestä hyppimistä, juoksemista ja muita kovasti kuormittavia liikkeitä.