Pohjoismainen kiviaines- ja valmisbetonitoimittaja Swerock aloittaa hiilidioksidipäästöjä alentavan ekobetonin myynnin Suomessa.

Swerock lanseerasi ympäristöystävällisemmän betonin Ruotsissa vuonna 2019. Suomessa Swerockilla on alan laajin tarjoama avolouhinnasta valmisbetoniin ja sen myötä oma, laadukas kiviaines betonin raaka-aineena. Nyt yritys tuo Suomen markkinoille ECO-Betonin, joka voi yrityksen mukaan jopa puolittaa betonin hiilidioksidipäästöt.

Pohjoismainen toimija

Betonilla on suuri ympäristövaikutus, josta 80-90 prosenttia tulee sementistä. Sementti tuottaa jopa 7-8 prosenttia maailman päästöistä. Sementistä osa voidaan korvata masuunikuonalla, jolloin ilmastopäästöjä voidaan pienentää merkittävästi.

ECO-Betoni on vähintään yhtä kestävää kuin tavallinen betoni, mutta päästöt ovat jopa puolet pienemmät. Swerockilla on CO2-päästölaskelmissa käytössä kolmannen osapuolen verifioimat arvot. ECO-Betonissa tällä hetkellä käytettävä masuunikuonajauhe on kokonaan terästeollisuuden sivutuotetta, eikä sementtiin lisätä mitään uutta materiaalia. Konseptia kehitetään edelleen.

Peabin tytäryhtiö Swerockin tarjontaan Suomessa betonin, soran ja kalliomurskeen valmistus ja myynti sekä avolouhinta.

”Swerock panostaa paljon kestävään kehitykseen ja hiilijalanjälkeä pienentäviin innovaatioihin. ECO-Betoni on hyvä esimerkki tuotekehitystyöstä, jolla on todella merkitystä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen”, kertoo Swerockin maajohtaja Juha Arvola.

Uutta ECO-Betonia on saatavissa kaikilta Swerockin toimialueilta.

Lue lisää:

Betonirakentamisen päästöjen vähentämiseen etsitään ratkaisuja

Sementin valmistuksen päästöihin tulossa iso pudotus