Deco Sander on pölynimurin ja nivelöidyn hiomatuen yhdistelmä, joka läpihengittävän Abranet-hiontaliuskan kanssa käytettynä vetää sauma-aineesta syntyvän hiomapölyn suoraan imuriin eikä hiojan kiduksiin.

Deco Sander on pölynimurin ja nivelöidyn hiomatuen yhdistelmä

Tasoitteiden hionta jatkovartisella hiomatuella on pölyistä puuhaa. Pelkästään kipsilevysaumojen kevyt välihionta lennättää työmaalle ohutta hiomapölyä, joka leviää hengitysilmaan ja tarttuu maalattaville pinnoille. Mirkan Deco Sander -hiomatyökalu tarjoaa tähän yhden ratkaisun.

Deco Sander myydään pakettina, johon kuuluu pölynimuriin kiinnitettävä teleskooppivarsi, jossa on 90 astetta kääntyvä hiomatuki. Hiomatuen 70 x 198 mm kokoisessa aluslaipassa eli tallassa on 65 reikää, joiden kautta pöly imetään huokoisen Abranet-hiomaliuskan läpi. Pakkauksessa on mukana kolme karkeudeltaan P120 hiomaliuskaa ja nelimetrinen joustava pölynpoistoletku.

Pölynimurin imusuulakkeen näköinen hiomatyökalu on nopea ottaa käyttöön kytkemällä pölynpoistoletku imuriin. Imuriksi käy parhaiten pölypussilla varustettu kuiva-märkäimuri tai kunnollinen rakennusimuri, joka ei pöllytä ohutta hiomapölyä takaisin ympäristöön. Hiomaliuska takertuu alustallan tarrakiinnitykseen nopeammin kuin hiomapaperi tavalliseen hiomatukeen.

Deco Sanderin koko idea perustuu huokoiseen hionta-aineeseen, joka on rekisteröity Abranet-nimellä. Aine on käytännössä ohutta verkkoa, joka toimii hionnassa kuten hiomapaperi, mutta läpäisee ilmavirran ja sen mukana tulevan hienon pölyn koko alaltaan.

Alustallan pienet reiät imevät pölyhiukkaset selvästi paremmin kuin rei´itetyn hiomapaperin kautta. Imuriksi riittää imuteholtaan vaatimatonkin imuri.