TM Rakennusmaailma pääsi tutustumaan vielä keskeneräisiin Porin Asuntomessujen kohteisiin. Heinäkuussa aukeavilla Asuntomessuilla Porissa on odotettavissa taas uusia asumisen ja rakentamisen ideoita. Listasimme viisi mielenkiintoista kohdetta.

1 Talo Haltiatar

CLT-rakentainen ja Huntonin puukuitueristeillä eristetty Talo Haltiatar on asuntomessujen mielenkiintoisin kohde niin rakenteellisesti, arkkitehtuuritaan kuin myös sisustukseltaan. Kuusihenkisen perheen kodiksi rakentuvan Talo Haltiattaren on suunnitellut arkkitehti Marko Raiski. Talon suunnittelun lähtökohtana ovan ekologiset rakennusmateriaalit, puhas sisäilma sekä hengittävä rakenne. Talo on toteutettu vastaamaan vuoden 2020 energiatehokkuuden rakennusmääräyksiä ja sen sisustuksessa tullaan ottamaan huomioon aistiherkkyyden vaatimat väri- ja materiaaliseikat.

Talo Haltiatar on TM Rakennusmaailman ja Dekon yhteiskohde. Kohde esitellään laajemmin TM Rakennusmaailmassa 6/18 ja Dekossa 7/18.

Talo Haltiatar

2 Bunkkeri

Komea Bunkkeri on Asuntomessujen uniikki korjausrakentamiskohde, jota Juha Heino on remontoinut pieteetillä ja vanhaa kunnioittaen. Heino on säilyttänyt kohteessa vanhat raamit ja täydentänyt niitä eri puolilta maailmaa etsimillään talon rakentamisajankohtaa vastavilla yksityiskohdilla. Vanha Shellin konttorirakennus tullaan sisustamaan kuvitteelliselle pariskunnalle, joilla on aikuinen, juuri kotoa pois muuttanut tytär. Sisustuksesta vastaa Annaleena Hämäläinen.

Bunkkeri

3 OPn kotoisa

Lapsiperheen kodiksi rakentuva OPn Kotoisa on kaunis ja toimiva kaksikerroksinen, 190-neliöinen kokonaisuus. Talo noudattaa vanhojen porilaisten puutalokorttelien pihasauna-ajatusta. Talon sauna on yllättäen toisessa kerroksessa, ja sinne kuljetaan ulkoterassin kautta.  Pikkulapsiperheen arkea sujuvoittavia ratkaisuja ovat muun muassa kodinhoitohuoneen sijoittaminen lähelle vaatesäilytystä, kuraeteinen ja alakerran avarat oleskelutilat. Sisustuksesta vastaa Johanna Närvä.

OPn Kotoisa

 

4 Sievitalo Kultakoivu

Sievitalon 162-neliöisessä Kultakoivussa on tehokas pohjaratkaisu. Talon sijainti aivan Kokemäenjoen vieressä antaa huikeat näkymät yli joen aina viereiselle Hevosluodolle saakka. Kahden kerroksen mitalta avautuva olohuone on näyttävä ja valoisa. Sisustuksesta vastaa Linda Baki.

Sievitalo Kultakoivu

5 As Oy Porin Villa Sun

Valoisa paritalokohde koostuu nuoren parin 71-neliöisestä ensiasunnosta ja toisesta 101,5-neliöisestä asunnosta. Isomman asunnon sisältä löytyy mielenkiintoisia ratkaisuja, kuten jokaisen huoneen katossa olevat valolistat.

Porin Villa Sun

Muista myös nämä! Käy katsomassa myös Casa Terden ja Jokilammin upeat terassit,  Wienerberger JokiDuon Porotherm-kennoharkoista tehty kosteusteknisesti turvallinen paritalo sekä Kodin Terra -talo by Prisma, jonne Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen ovat suunnitelleet sisustukset.

Tutustu kaikkiin kohteisiin TM Rakennusmaailman numerossa 6/18 (ilm. 27.6.) julkaistavassa Asuntomessujen virallisessa taloluettelossa, joka kertoo kaikkien kohteiden rakentamisen  pihasuunnittelun yhteystiedot sekä esittelee kohteiden pohjapiirrokset. Kaikkien kohteiden sisustukset, sisustuksen toimijoiden yhteystiedot kalustetut pohjapiirrokset esittelvä Asuntomessujen virallinen sisustusluettelo ilmestyy Dekossa 7/18 (ilm. 27.6.)