Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati valitsi Porin Asuntomessujen rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi talon numero 24, As Oy Porin Villa Sun.

Valoisan paritalokohteen selkeä ulkomuoto sekä viimeistely saivat kiitosta valitsijaraadilta. Valintaperusteissa kiiteltiin erityisesti talon suurten lasipintojen sisätiloihin tuomaa valoa ja avaruutta sekä tilantuntua.

Paritalo isälle ja aikuiselle lapselle

Kohteen rakennuttaja Jari Rintamäen tarkoituksena oli rakentaa moderni ja nykytarpeeseen mahdollisimman hyvin soveltuvan koti. Paritalo on suunniteltu siten, että aikuisen lapsen koti on samassa taloyhtisössä omine sisäänkäynteineen. Paritalon asuntojen välillä on terassin kautta yhteinen kulku.

”Rakennustekninen laatu kulkee käsi kädessä sen kanssa, että koti huomioi ihmiselämän eri vaiheet. Väliaikaisratkaisujen sijaan luodaan kestävyyttä”, toteaa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Raati arvosti valinnassa sitä, että talo erottui rakennusteknisesti muista alueen taloista. Paritalo on taitavasti suunniteltu ja rakentamisen viimeistelyyn on panostettu. Talon pohjaratkaisu oli valitsijoiden mieleen, ja lopputulosta kiiteltiin asumismyönteiseksi.

Työtehoseuran arviot ekologisuudeltaan ja toiminnallisuudeltaan parhaista messutaloista löydät TM Rakennusmaailman jutusta lehdestä 6/18 sekä nettiartikkelista.