Porin Asuntomessuilla näkyy jo muutaman vuoden jatkunut trendi sekä hohtavanvalkoisista että hiilenmustista saunoista. Jos päätöksen tekeminen on vaikeaa, voit valita saunaasi molemmat värisävyt.

Sauna kuuluu edelleen oleellisena osana suomalaista omakotitaloa. Porin Asuntomessujen saunat ovat pääosin talon yhteydessä, mutta muutamassa kohteessa on myös erillinen pihasauna. Niihin voidaan kulkea niin pihan kuin kattoterassin poikki. Esimerkiksi kohteen 18 OPn Kotoisa saunatupa sijaitsee asuinrakennuksen katolla.

Väreiltään sauna voi nyt olla miltei millainen tahansa. Vitivalkoinen tai hiilenmusta sauna koukuttaa yhä, mutta trendikkäintä on nyt yhdistää saunassa kahta väriä. Kun seinät ovat tummanruskeat, voivat lauteet olla valkoiset, kuten kohteessa 24a Porin Villa Sun. Laudekokonaisuus on ratkaistu tässä kohteessa penkeillä.

Ja kun sauna on musta, se on todella musta. Tässä esimerkkinä kohteen 11 Talo Luvia tummanpuhuva sauna.

Valoa kuitenkin tulvii nyt myös löylyhuoneeseen, sillä saunojen väliseinät ovat nyt lähes poikkuksetta lasia. Kohteen 28 Villa Poijun saunassa lauteet ovat vastakkain ja kiuas on upotettu lauderakenteisiin. Kiukaan takana seinässä on kivilaatoitus, joka suojaa seinää kiukaan kuumuudelta.

Sähkökiuas on Porin messutaloissa yleisin, mutta puukius löytyy muun muassa kohteesta 13 Talo Lintula. Kauniin vaaleansävyisen löylyhuoneen seinässä on yhdistetty onnistuneesti leveää vaakalaudoitusta sekä kapeaa pystypaneelia.

Kohteessa 27b Solid House Kodit pesuhuoneen näyttävä tummasävyinen laattaseinä jatkuu myös löylyhuoneen puolelle, jolloin tilan ilme säilyy yhtenäisenä. Kiuas on upotettuna laudenrakenteisiin.

Kohteen 33 Dekotalo Villa Vaski löylyhuoneessa on tummanpuhuva tunnelma, jota tummat seinät ja komea tehostelatoitus korostavat. Vastankohtana tummuudelle toimivat vaalean lauteet.