Asuntomessut avattiin yleisölle tänään torstaina Porin Karjarannassa. Tapahtuman suojelija rouva Jenni Haukio iloitsi Asuntomessujen avajaisissa siitä, kuinka vanha teollisuusalue sai messurakentamisen myötä uuden elämän.

Kolmannen sukupolven porilainen, rouva Jenni Haukio, nosti avaussanoissaan eritysesti esiin kodin ja kotipaikkakunnan merkityksen. Rouva Jenni Haukion mukaan ihmisen kokoinen Pori tarjoaa myös uudella Karjarannan asuinalueella virikkeellisen ympäristön elää. Vapaa-ajanvieton ja harrastamisen mahdollisuudet tarjoutuvat asukkaalle jo kotiovelta.

Haukio kertoi tutustuneensa messualueeseen vesiltä käsin jo rakentamisvaiheessa – meloessaan puolisonsa kanssa Raumanjuopaa pitkin.

”Koti on enemmän kuin asunto”

”Asumisen tulevaisuus on täällä Karjarannassa kaikkien tutustuttavana, tarkasteltavana ja inspiraation lähteenä – malliesimerkkinä niistä rakentamisen ja asumisen nykyteknologioista, jotka tekevät arjestamme vaivattomampaa ja elämänmuodostamme kestävämpää”.

”Koti on paljon enemmän kuin asunto, se on elämän keskuspaikka, turvasatama ja tukikohta”, muotoili Haukio. ”Poriin on hyvä perustaa koko elämänmittainen koti”.

Asuntomessut Porissa -tapahtuman virallisena teemana on tänä vuonna ”Asuminen läpi ihmiselämän”. Rivitalon, 28 pientalon ja korjausrakentamisen kohteen lisäksi alueelle on rakennettu tiedepäiväkoti sadalle lapselle ja palvelukoti senioreille.

”34 kohdetta esittelevät luovia ja edistyksellisiä toteutuksia erilaisten asujien erilaisiin tarpeisiin perheen perheen nelijalkaisia ystäviä unohtamatta. Asuntomessuasukkaille on luvassa häkellyttävän hauskoja hetkiä uusien naapureidensa parissa”, toi Haukio esille puheessaan porilaisuudesta ja paikallisten erityspiirteistä.

”Toivotan kaikille kävijöille asuntomessuhetkiä, joista porilaisten ennakkoluuloton kekseliäisyys ja syvältä kumpuava elämänilo tekevät takuuvarmasti ainutkertaisen elämyksellisiä. Kaupungin virallista ohjetta mukaillen älkää siis pelätkö vaan heittäytykää ja rakastukaa”, päätti rouva Jenni Haukio puheensa.

Puurakentaminen esiin

Avajaisissa puhunut asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen nosti puheessaan erityisesti esiin puurakentamisen sekä kohteen 26, Talo Haltiatar. CLT-rakentamisen kohde on TM Rakennusmaailman nimikkokohde.

Kaikki messujen kohteet esitellään asuntomessujen virallisessa taloluettelossa, joka on ilmestynyt TM Rakennusmaailmassa 6/18.