Etikkaa käytetään paljon kodin pintojen puhdistamisessa. Jos käytät etikkaa, on hyvä huomioida että se voi luoda vaarallisen yhdistelmän kloorin kanssa.

Kodin pintojen kuten kylpyhuoneen laattojen, altaiden ja suihkujen puhdistamiseen käytetään usin voimakkaita puhdistusaineita. Puhdistus heti jokaisen käytön jälkeen varmistaa, ettei esimerkiksi ammeeseen pinty lika, kalkki eikä saippua. Säännöllisesti pestyyn ammeeseen ei tarvitse käyttää voimakkaita puhdistusaineita eikä jynssäysvoimaa.

Kylpyhuoneen altaiden ja ammeen puhdistamiseen sopii materiaalista riippumatta mieto yleispuhdistusaine ja pehmeän raapimaton sieni tai pesuharja. Huuhtelu sujuu käsisuihkulla. Etikka on hyvä ja halpa aine kalkkitahrojen poistoon. Piintyneitä ammeita on puhdistettu onnistuneesti myös taikasienellä. Huonoksi päässeen ammeen voi myös pinnoittaa uudestaan omatoimisesti tai ammattilaisen avulla.

Poreammeen putket keräävät lika- ja kalkkijäämiä, joten amme on myös desinfioitava 4–5 kertaa vuodessa. Sopiva puhdistusväli vaihtelee kylpijöiden määrän ja käyttötiheyden mukaan.

Käyttöohjeen lukeminen on tärkeää, sillä desinfiointiliuos tai -tabletit ovat voimakkaita kemiallisia aineita. Tärkeää on, että samalla kertaa ei saa käyttää klooripitoisia desinfiointi­aineita ja etikkaa. Yhdistelmästä syntyy silmiä polttavaa ja hengitysteitä voimakkaasti ärsyttävää kloorikaasua.

Lue lisää:

Näin kirkastat laattasaumat: Sitruuna ja etikka kannattaa unohtaa

Pinnoitus antaa ammeelle kymmenen lisävuotta