Etikalla puhdistetaan paljon kodin pinttyneitä pintoja. Jos käytät etikkaa, on hyvä huomioida että se voi luoda vaarallisen yhdistelmän kloorin kanssa.

Kodin pintojen kuten kylpyhuoneen laattojen, altaiden ja suihkujen puhdistamiseen käytetään usin voimakkaita puhdistusaineita. Puhdistus heti jokaisen käytön jälkeen varmistaa, ettei esimerkiksi ammeeseen pinty lika, kalkki eikä saippua. Säännöllisesti puhdistettavaan ammeeseen ei tarvitse käyttää voimakkaita puhdistusaineita eikä jynssäysvoimaa.

Etikalla kannattajansa

Kylpyhuoneen altaiden ja ammeen puhdistamiseen sopii materiaalista riippumatta mieto yleispuhdistusaine ja pehmeän raapimaton sieni tai pesuharja. Huuhtelu sujuu käsisuihkulla.

Poreammeen putket keräävät lika- ja kalkkijäämiä, joten amme on myös desinfioitava 4–5 kertaa vuodessa. Sopiva puhdistusväli vaihtelee kylpijöiden määrän ja käyttötiheyden mukaan.

Etikka on monelle mieluinen ja halpa aine kalkkitahrojen poistoon. Pinttyneitä ammeita on puhdistettu onnistuneesti myös taikasienellä. Huonoksi päässeen ammeen voi myös pinnoittaa uudestaan omatoimisesti tai ammattilaisen avulla.

Yhdistelmällä ei kannata leikkiä

Käyttöohjeen lukeminen on tärkeää, sillä desinfiointiliuos tai -tabletit ovat voimakkaita kemiallisia aineita. Tärkeää on, että samalla kertaa ei saa käyttää klooripitoisia desinfiointi­aineita ja etikkaa. Yhdistelmästä syntyy silmiä polttavaa ja hengitysteitä voimakkaasti ärsyttävää kloorikaasua.

Lue lisää:

Näin kirkastat laattasaumat: Sitruuna ja etikka kannattaa unohtaa

Pinnoitus antaa ammeelle kymmenen lisävuotta