Putkiremontti

Yhtiön korjaushistoria on jo melko pitkä. Julkisivut on korjattu ja maalattu 1997–2005, parvekkeiden korjaus ja kunnostus tehtiin 1998–2000, putkiremontin esisuunnitteluna on pinnoitettu jo yksi viemärilinja, vesijohtolinja, sekä sujutettu pohjaviemäriä.

Ylimääräinen yhtiökokous päätti keväällä 2006 hyväksyä hallituksen esitykset putkiremontin toteuttamisesta uusilla menetelmillä. Alustava suunnitelma käsittää neljä eri vaihetta:

Vesijohdot puhdistetaan ja pinnoitetaan LSE-menetelmällä. Työn tehdään irrottamalla sekä kylpyhuoneista että keittiöistä hanat. Koko pinnoitustyövaiheen kesto on noin yksi viikko, jonka aikana huoneistoihin ei tule vettä, mutta viemäreitä voidaan käyttää. Rappukäytävään asennetaan remontin ajaksi ylimääräinen vesijohto, josta asuntoihin voidaan hakea käyttövettä.

Kerrosviemärit korjataan puhdistamalla ja pinnoittamalla ne epoksilla. Työ tehdään siten että WC-istuin sekä kylpyhuoneen ja keittiön lavuaarien viemäriputket irrotetaan. Työ pyritään tekemään siten, että se on viikossa valmis kunkin asunnon osalta. Tänä aikana viemärit ovat poissa käytöstä, mutta asuntoihin tuodaan kuivakäymälät työn ajaksi. Vesijohdoista voi ottaa vettä, sillä niiden pinnoitus tehdään erikseen.

Kellarin lattian alla ja pihoilla kulkevat viemärit uusitaan sujuttamalla niihin uusi pinnoite. Työn aikana viemärit ovat pääosin käytössä eikä koko pohjaviemärien korjaaminen tule juurikaan haittaamaan normaalia elämää.

Remontin yhteydessä myös talojen ilmanvaihtohormit nuohotaan.

Tähän remonttikuvaukseen on odotettavissa mahdollisesti joitain poikkeuksia työtä tehtäessä. Jos jokin syy, kuten rakennusvirhe tai selittämätön tukos putkistossa, estää pinnoitusmenetelmän käytön, tullaan rakenteita purkamaan. Näissä tapauksissa taloyhtiö huolehtii että kylpyhuoneet tai keittiöt tulevat korjauksen jälkeen puretulta osuudeltaan perustason mukaiseen kuntoon.

Kustannusarvio on noin 330 e/m&³2;. Suunnittelutyö on valmistunut ja urakkatarjouspyynnöt lähetetty urakoitsijoille heinäkuussa 2006. Tarjousten viimeinen jättöpäivä oli 14.08.2006. Koska remontin kaikki eri vaiheet ovat erillisiä hankkeita, tullaan ne toteuttamaan osapuolten sopimuksen mukaan parhaiten sopivana ajankohtana.