Puurakentamisen buumi näkyy vahvasti ensi kesän Asuntomessuilla Tuusulassa. 27 pientalosta peräti 13 on puurunkoisia.  

Asuntomessut viettää 50. juhlavuottaan ensi vuonna. Vuoden 2020 Asuntomessut sijoittuvat Tuusulaan, joka on messupaikkakuntana nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen kerran Asuntomessut järjestettiin Tuusulassa kesällä 1970. Toinen messukesä oli vuonna 2000.

”Tuusulan messukesät ovat jääneet historian kirjoihin etenkin valtavan yleisömenestyksensä kautta, mutta yhtä lailla myös Tuusulaan rakentuneen asuinalueen kautta. Vuonna 2020 olemme jälleen täällä. Meistä oli luontevaa tehdä kolmas osa Tuusulaan, saavathan hyvät elokuvatkin useampia jatko-osia”, operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Suomen Asuntomessuilta kuvailee.

Ensi kesänä Asuntomessuilla Tuusulassa katsotaan asumisen tulevaisuuteen 41 messukohteen kautta. Kohdetarjonta on jälleen monipuolinen. Mukana 27 pientaloa, joista peräti 13 on puurunkoisia. Seitsemässä talossa on hirsirunko, ja kaksi kohdetta on rakennettu CLT:stä.

Lisäksi alueelle nousee hybridikerrostalo, jonka kantavat rakenteet ovat betonia ja väliseinät puuta. Tuusulaan rakentuu myös messujen ensimmäinen BoKlok-pienkerrostalokortteli sekä ensimmäiset townhouset oli kaupunkipientalot. Ison osan messualueesta vie suuri hoiva- ja päiväkotikokonaisuus.

Helsingin seudun suurimpia aluerakentamishankkeita

Asuntomessualue sijaitsee aivan Tuusulan keskustan tuntumassa, Rykmentinpuiston alueella. Messualueelta on Tuusulan keskustaan noin kilometri ja Keravan asemalle noin kolme kilometriä. Messualueen taloihin rakentuu kaikkiaan 109 asuntoa. Valmistuttuaan kokonaisuudessaan Rykmentinpuistosta muodostuu noin 15 000 asukkaan asuinalue.

”Alue on yksi Helsingin seudun suurimmista aluerakentamishankkeista. Uudenlaista kaupunkikuvaa Rykmentinpuistoon ja Tuusulaan tuovat Asuntomessujenkin historian ensimmäiset townhouset eli kaupunkipientalot”, projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnan messutoimistosta kertoo.

Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna kuukauden ajan joka päivä klo 10-18, lisäksi pidennettyinä iltoina keskiviikkoisin klo 21 asti.

TM Rakennusmaailmassa 6/2020 ilmestyy Asuntomessujen virallinen taloluettelo. Varmista oman luettelosi saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma.