Pyörre voitti Asuntomessut Lohjalla 2021 -tapahtuman yleisöäänestyksessä sekä parhaan talon että parhaan sisustuksen palkinnot.

Asuntomessut Lohjalla 2021 -tapahtuman kolme suosituinta taloa yleisöäänestyksen tuloksien mukaan olivat kierrätetystä teräksestä valmistettu Pyörre, tyylikkyydestään kiitelty A-energialuokan betonielementtitalo Sensu ja moderni hirsitalo Villa Nordic Stories.

Äänestäjät perustelivat Pyörteen valintaa muun muassa rohkeudella ja persoonallisuudella kauneutta unohtamatta. Pyörteen sisustuksessa taide on näkyvässä roolissa.

“Pyörre on hyvä esimerkki koko rakennusalaa hyödyttävistä kokeiluista, jotka ovat olennainen osa Asuntomessuja. Pyörteen saama suosio kertoo myös siitä, että Asuntomessujen kävijät ovat hyvin kiinnostuneita uudenlaisista ratkaisuista”, Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

Pyörre-talon arkkitehti Matti Kuittinen piti projektia mielenkiintoisena haasteena, joka täydensi sopivasti hänen kokopäivätyötään ympäristöministeriössä. Pyörre-projekti tarjosi myös tilaisuuden kokeilla käytännössä ympäristöministeriön asetusluonnosta rakennuksen ilmastoselvityksestä.

“Talon painosta lähes neljäkymmentä prosenttia muodostui kierrätetyistä tai uusiutuvista materiaaleista. Toivottavasti pian nähdään hankkeita, joissa mennään reippaasti tämän yli”, Matti Kuittinen toteaa.

Pyörre valloitti myös sisustuksellaan

Sisustuksensa puolesta asuntomessukävijöiden ylivoimainen suosikki oli Pyörre, jonka persoonallinen, värikäs, uniikki ja rohkea sisustus hurmasi kävijät. Sisustuksen takaa löytyvät taiteilija Johanna Oras, arkkitehti Matti Kuittinen sekä Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.  Kävijät arvostivat sisustuksessa esteettisiä seikkoja: kauneutta ja tyylikkyyttä yhdistettynä toimivuuteen ja selkeyteen. Myös värit ja omannäköinen rohkeus käyttää niitä mainittiin perusteluissa.

Toiseksi tuli harmoninen, moderni ja laadukas Talo Sensu, jonka sisustus on Dima Latvalahden käsialaa.

Kolmanneksi äänestettiin Designtalo Idyllin sisustus, josta ovat vastanneet Mikko Toppala ja Kati Kokljuschkin. Sisustusta kiiteltiin kodikkaaksi, rauhalliseksi ja valoisaksi.

Paras piha Villa Nordic Storiesissa

Pihojen kohdalla messukävijöiden äänestystuloksiin vaikutti paitsi kauniit näkymät ja järven läsnäolo, myös helppous ja se, mitä pihalla voi tehdä.

Voittajapihasta oli äänestäjien mukaan erityisen kauniit näkymät ja ääniä keräsi myös pihan varustelu eli uima-allas. Voittajaksi valitun Villa Nordic Storiesien pihasuunnittelu on tehnyt Laura Moilanen JKL-Trading Oy:stä.

Toiselle sijalle nousi Pyörre, jonka pihaa pidettiin tyylikkäänä, selkeänä ja helppohoitoisena. Pihan oli suunnitellut arkkitehti Matti Kuittinen.

Villa Hopeapuun omarantaisen luonnollinen piha toi kolmannen sijan. Pihasuunnittelusta ovat vastasivat asukkaat itse, apunaan maarakennus Sami Saarinen.

Lohjan messukoteihin voi edelleen tutustua virtuaalisesti osoitteessa asuntomessut.fi/virtuaalimessut sekä TM Rakennusmaailman taloluettelosta, joka löytyy näköislehtenä numerosta 6/21.

Lue lisää:

Pyörre on Asuntomessujen puhutuin talo