Rakennusalan verkkokauppa käy hyvin poikkeustilanteessakin. Alan kasvu on ollut viime vuosina hyvää.

Muun muassa ikkunoiden ja ovien verkkomyynti on jyrkässä nousussa. Esimerkiksi ikkuna- ja ulko-ovivalmistajaja Piklas Oy:n verkkokaupan myynti on yli kuusinkertaistunut muutaman vuoden aikana.

”Käynnistimme tuotteittemme verkkokaupan vuonna 2014, ja kasvu on jatkunut huimana. Pelkästään viimeksi kuluneiden kolmen kuukauden aikana ikkunoiden ja ulko-ovien verkkomyynti on noussut yli 40 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan vuotta aiemmin”, kertoo Piklaksen toimitusjohtaja Erkki Tolvanen.

Asennuksenkin saa ostettua verkosta

Kaupan liiton tilastojen mukaan rakentamisen ja korjaamisen tuotteiden verkkokauppamyynti kasvoi vuonna 20185,7 prosenttia. Tämä luku sisältää esimerkiksi verkkokaupasta hankitut maalit, tapetit, parketit, laatat, hanat, eristeet, puutavaran sekä ovet.

Tolvasen mukaan koronaviruksen aiheuttama kriisi ei näytä vaikuttaneen ihmisten haluun tehdä remontteja ja muita rakennustöitä. Piklas on nyt avannut ensimmäisenä Suomessa mahdollisuuden tilata verkkokaupasta ikkunat ja ovet asennuksineen.

”Tuotteet ja asennukset voi tilata samalla kertaa verkkokaupassa. Hinnat ovat selvästi esillä, ja asiakkaat voivat rauhassa tutustua kokonaiskustannuksiin. Samalla päästään välttymään turhilta ovilta oville myyntikäynneiltä”, Tolvanen toteaa.