Rakennusapteekki on jo vuosia ollut yksi Billnäsin ruukkialueen vetonauloista. Nyt Rakennusapteekki tuo rakennustuotteensa K-Rautoihin.

Ensimmäinen K-Raudan Rakennusapteekki avautui viime viikon torstaina Karjaalla. Kyseessä on osasto, joka Rakennusapteekin mukaan tarjoaa tuotteiden lisäksi myös tietoa, neuvontaa ja elämyksiä. Kaikkiaan tarjolla on yli tuhat nimikettä Rakennusapteekin tuotevalikoimasta.

Neuvottelut seuraavien K-Rautojen kanssa ovat käynnissä, ja Rakennusapteekin tavoitteena on laajentaa toimintaa yhä useampien suomalaisten lähirautakauppoihin. Tuotteita eri tuoteryhmistä saa myös muilta Rakennusapteekin jälleenmyyjiltä.

Perinnerakentamisen näyttelykokonaisuus Billnäsissä jatkaa toimintaansa Rakennusapteekin pääkonttorina. Tiloissa järjestetään myös koulutuksia sekä tarjotaan Rakennusapteekin suunnittelu- ja neuvontapalveluita.

”K-Rauta-yhteistyö tuo Rakennusapteekin tuotteet rakentajille ja remontoijille entistä paremmin saataville – mutta tuotteiden lisäksi tarjolla on myös paljon muuta. Olemme koostaneet osastolle paljon neuvoja ja lisätietoja, ja konseptiin kuuluu myös myyjien koulutus aihepiiriin. Asiakas saa siis tuotteiden ja konkreettisten ohjeiden lisäksi myös ideoita ja tietoa siitä, millaista rakentamisfilosofiaa edustamme”, kertoo Rakennusapteekin perustaja ja taiteellinen johtaja Anette Ringbom tiedotteessa.

Kaikki tuotteet Euroopasta

Rakennusapteekin mukaan ihmisiä kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti tuotteet, joiden valmistus kestää tarkastelun sekä esteettisesti että vastuullisuuden näkökulmasta.

Perinteisen suomalaisen rakennustyylin ajattomuus on kuitenkin saanut viime aikoina uusia merkityksiä ja kannattajia: remontoijat ja rakentajat hakevat nyt kestäviä, lähellä valmistettuja tuotteita, jotka ovat myös käyttäjilleen turvallisia. Rakennusapteekin tuotteet valmistetaan Euroopassa, ja osittain myös Suomessa.

Pandemia-ajan jatkoksi alkanut Ukrainan sota on kärjistänyt rakennusalan materiaali- ja tarvikepulaa sekä epävarmuutta rakennustuotteiden saatavuudesta. Lähellä valmistetut tuotteet tarjoavat varmuutta toimitusketjuihin ja toimitusaikoihin.

”Valmistamme itse paljon tuotteita, ja tunnemme suurimman osan muistakin valmistajista henkilökohtaisesti. Olemme vuosien aikana nähneet todella paljon vaivaa löytääksemme parhaat tekijät ja sellaiset valmistajat, joilla on aito halu vastuullisuuteen ja perinteisten tuotantomenetelmien ylläpitämiseen”, kertoo Rakennusapteekin toimitusjohtaja Rabbe Ringbom.