Rakennusyritysten liikevaihdon kasvu jatkui toukokuussa. Yksittäisistä toimialoista liikevaihdon kasvu oli suurinta talonrakentamisessa.

Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi toukokuussa 6,5 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Myyntiä oli Tilastokeskuksen mukaan 4,2 prosenttia viimevuotista enemmän. Liikevaihto kasvoi voimakkaasti talonrakentamisen ja maa- ja vesirakentamisen toimialoilla. Erikoistuneessa rakennustoiminnassa liikevaihto sen sijaan laski.

Talonrakentamisesn kasvuprosentit näyttävät hyviltä. Talonrakentamisen liikevaihto kasvoi 11,6 prosenttia ja myynnin määrä 9,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Maa- ja vesirakentamisen liikevaihdon nousua avittivat erityisesti moottoriöljyn ja bitumin halpenemisesta seurannut kustannusten lasku. Liikevaihto kasvoi 10,6 prosenttia ja myynnin määrä 20,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla. Rakennusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla suurtakin vaihtelua laskutuskäytännöistä johtuen. Suurten projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka projekti olisi kestänyt useita kuukausia tai vuosia.