Tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa avautuvilla Asta Rakentaja -messuilla on mukana 340 rakentamisen, remontoinnin ja asumisen näytteilleasettajaa. Sunnuntaihin kestävillä messuilla on tarjolla myös alan työnäytöksiä.

Asta Rakentaja -messuilla kerrotaan rakentamisen, sisustamisen ja asuntokaupan uutuuksista, keittiö- ja kylpyhuonetrendeistä sekä ekologisesta ja energiatehokkaasta asumisesta.

Messujen työnäytöksissä voi tutustua eri työtapoihin. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos SASKYn osastolla (E113) opastetaan viikonloppuna ikkunoiden kunnostamista perinteisin menetelmin. Vammalan ammattikoulun osaajat tekevät kivirakentamisen työnäytöksiä ja perjantaina klo 12–14 osastolla on myös kaakelimaakari Susanna Palovaara Hattulan Kaakelitehtaalta. Hän kertoo kaakelimaakarin työstä ja siitä, kuinka käsityönä valmistettavat kaakeliuunit ja seinälaatat syntyvät.

Messujen työnäytökset ovat ilmaisia, ja tarjolla on myös muutakin veloituksetonta neuvontaa. Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin osastolla (E1019) sisustusalan opiskelijat tarjoavat kävijöille maksutonta sisustusneuvontaa kodin eri tiloihin. Lauantaina ja sunnuntaina messuisäntä Markku Saukko nikkaroi ja näyttää muun muassa kuinka seinäkello muuttuu baarikaapiksi osastolla E56.

Työnäytökset ja osastoilla tapahtuva ohjelma tarjoavat kävijöille konkreettisesti oppeja ja niksejä myös kaakelimaalaukseen, kalkkimaalien käyttöön sekä entisöintiin ja saunan puupintojen käsittelyyn. Messuille rakennetussa TuoteTalossa messukävijät pääsevät tutustumaan erilaisiin rakenteisiin ja ratkaisuihin sekä pinta- ja julkisivumateriaaleihin.

Viimeisen messupäivän hyväntekeväisyyshuutokaupassa on myytävänä työkaluja, kodinkoneita ja -tuotteita. Aki Palsanmäen meklaroiman huutokaupan tuotto osoitetaan tavaralahjoituksena Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle. Meklarina toimii Aki Palsanmäki.

Tule myös käymään TM Rakennusmaailman osastolla A1011!

Asta Rakentaja 2018 -messut 2.–4.2. Tampereen Messu- ja Urheilukeskus (A- ja E-hallit). Aukioloajat: perjantaista sunnuntaihin klo 10–17. Pääsyliput: Aikuiset 14 € (Alle 15-vuotiaat lapset aikuisen seurassa maksutta).