Rakennusyritysten liikevaihto kasvoi heinäkuussa 6 prosenttia vuodentakaisesta. Positiivinen kehitys näkyi kaikilla rakentamisen toimialoilla. 

Tilastokeskuksen tietojen mukaan rakentamisen liikevaihto ja myynnin määrä kääntyivät positiiviisen kasvuun vaikean kesäkuun jälkeen. Heinäkuussa voimakkaimpaan kasvuun nousivat maa- ja vesirakentamisen yritykset, joissa liikevaihtoa kertyi 9,5 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2018. Myynnin määrä kasvoi kyseisellä toimialalla 6,9 prosenttia vuodentakaisesta.

Reippaaseen kasvuun päästiin vihdoin myös talonrakentamisessa, jossa työpäiväkorjattu liikevaihto kääntyi 5,9 prosentin kasvuun. Myös myynnin määrä kasvoi talonrakentamisessa kahden miinusmerkkisen kuukauden jälkeen. Heinäkuussa kasvua oli 1,6 prosenttia viime vuoteen nähden.

Laskutuskäytännöt eroavat

Rakentamisen liikevaihtoindeksien laskenta perustuu Verohallinnon oma-aloitteisten verojen aineistoon, jota täydennetään Tilastokeskuksen myyntitiedustelulla. Yritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla isojakin vaihteluita, jotka johtuvat laskutuskäytännöistä. Suurten projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka projektia varten on työskennelty useita kuukausia tai vuosia.

Heinäkuun kuukauden tiedot ovat ennakollisia ja voivat tarkentua merkittävästi etenkin tarkemmilla toimialatasoilla tulevina kuukausina.