Rautakauppatuotteita tarjoava Byggmax haluaa laajentaa liiketoimintaansa. Nyt katse on suunnattu ammattirakentajiin ja erityisesti pieniin rakennusalan yrityksiin.

Byggmax houkuttelee rakennusyrityksiä tuotevalikoimalla, räätälöidyillä palveluilla ja joustavilla maksujärjestelyillä. Tähän saakka yritys on tullut kuluttajille tutuksi tuotteiden hankintapaikkana. Ammattirakentajat on uusi kohderyhmä, johon panostetaan.

”Pienet rakennusalan yritykset ovat houkutteleva ja mahdollisuuksia tarjoava kohderyhmä. Yrityspalvelumme tarjoaa mm. kilpailukykyiset hinnat, tarjouspyyntöjen käsittelyn ja luototuksen”, myyntipäällikkö Patrik Forsström kertoo.

Byggmaxilla on kolmetoista myymälää maassamme. Kaikista kaupoista löytyy noutopiha, jossa ammattirakentaja voi lastata tavarat suoraan autoon tai peräkärryyn.

Joustava tiliratkaisu

Yritysasiakkaat arvostavat Byggmaxin mukaan laajaa tuotevalikoimaa ja maksujen joustavuutta. Kaupan kautta ammattirakentajan on mahdollisuus tilata tuotteita kaikilta alan toimittajilta, vaikka tuote ei sattuisi kuulumaankaan Byggmaxin perusvalikoimaan.

Ammattirakentajat voivat avata myymälässä maksutilin. Tili tuo joustoa ja helppottaa rautakaupassa asiointia. Maksu hoidetaan sovitun tavan ja ajan mukaan. Byggmaxin maksutilistä vastaa yhteistyökumppani Collector.

”Joustava maksaminen on tärkeää rakennusliikkeille, jotka saavat palkkionsa vasta sitten kun luovuttavat valmiin työn asiakkaalleen”, Partrik Forsström toteaa.

Toimintatapa kiinnostaa

Byggmaxin mukaan uusi tapa toimia on otettu hyvin vastaan. Ammattirakentajat ovat kiinnostuneet palvelusta, ja toiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Pienet rakennusalan yrittäjät sopivat Byggmaxin mielestä hyvin yrityksen profiiliin ja tee-se-itse-kohderyhmään.

”Yksilöllinen palvelu ja edulliset hinnat ovat houkutteleva yhdistelmä. Rakennusalan yrittäjiä löytyy runsaasti aivan myymälöidemme läheisyydestä”, Byggmaxin Suomen maajohtaja Aleksi Virkkunen toteaa.

Byggmax perustettiin Ruotsissa vuonna 1993. Tällä hetkellä yrityksellä on 119 myymälää Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa. Yrityksen liikeideana on tarjota laadukkaita rakennustarvikkeita järkevään hintaan. Suomeen Byggmax tuli vuonna 2008 perustamalla myymälän Turun Itäharjuun.