Inwido Finland tarjoaa koulutuksen ja työpaikan työttömille työnhakijoille tehdaspaikkakunnallaan Ruovedellä. Ikkuna- ja ovivalmistajan työllisyyskoulutus järjestetään yhdessä kunnan ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kanssa.

”Tarvitsemme uusia ammattilaisia. Haluamme kouluttaa heitä ikkunoiden ja ovien valmistukseen. Kurssin jälkeen henkilöllä on mahdollisuus työllistyä Ruoveden tehtaallemme vähintään lokakuun loppuun saakka”, Inwidon tehtaanjohtaja Anu Ukkonen kertoo.

Käynnistyvä rekrytointikoulutus on jo kymmenes, ja viime vuonna hakijoita oli yli sata. Nyt koossa on vain 15 hakijaa, ja hakuaika on päättymässä. Lisää hakijoita ja kurssilaisia tarvittaisiin.

”Työ on uuden ajan tehdastyötä eikä vaadi aikaisempaa koulutusta tai työkokemusta. Hakija saisi olla kiinnostunut rakentamisesta ja omaksua uusia asioita vaivattomasti. Lisäksi toivomme hakijalta myönteistä asennetta työn tekemiseen, ja halua kehittää omaa työtään”.

Yhteistyötä kunnan kanssa

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu vastaa kurssilaisten seitsemän viikon lähiopetuksesta Inwidon tehtaalla Ruovedellä. Työllisyyskoulutuksessa käydään läpi ikkuna- ja ovivalmistuksen erilaiset vaiheet ja prosessit. Koulutukseen kuuluu myös työturvallisuuden opiskelu ja työn jatkuva parantaminen lean-periaatteiden mukaan.

Inwido tekee läheistä yhteistyötä Ruoveden kunnan kanssa. Tavoitteena on löytää uusia tehdastyön ammattilaisia ja parantaa yritystoiminnan edellytyksiä. Kunta maksaa puolet kurssilaisen asunnon vuokrasta, ja yritys lupaa työllistää koulutettavan. Kurssin käyneelle saattaa löytyä pysyvämpikin työpaikka tehtaalta.

Ruovesi haluaa yhteistyön avulla madaltaa kynnystä tulla tutustumaan kuntaan. Luonnosta ja vesistöistä tunnetussa kunnassa asuu noin 4 500 asukasta, se sijaitsee Pirkanmaalla, ja kunnassa on mekaanisen metsäteollisuuden yrityksiä. Ruoveden halki kulkee kantatie 66, lähin rautatieasema on Orivedellä ja lentokenttä Tampere-Pirkkalassa. Ruovedeltä on 73 kilometriä matkaa Tampereen keskustaan.

Ikkunoiden ja ovien suurvalmistaja

Inwido on Euroopan suurin ikkunoiden ja ovien valmistajia. Yhtiön pääkonttori on Malmössä Ruotsissa. Konsernin liikevaihto on noin 520 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää 3 400 henkilöä. Inwidolla on tuotantoa ja myyntiä Suomen ja Ruotsin lisäksi, Norjassa, Virossa, Liettuassa, Irlannissa, Puolassa, Iso-Britanniassa ja Itävallassa. Inwido noterataan Tukholman pörssissä.

Inwido Finland on konsernin tytäryhtiö Suomessa, liikevaihto noin 140 miljoonaa euroa ja yritys työllistää maassamme 630 henkilöä. Inwido myy, valmistaa ja kehittää ikkunoita ja ulko-ovia Suomessa tuotemerkeillä Tiivi, Pihla ja Eskopuu sekä vastaa tuotemerkeistä Lämpölux ja Klas1. Suomi on konsernille liiketoiminnallisesti tärkeä alue Ruotsin jälkeen, ja molemmissa maissa yritys on alan iso ikkunavalmistaja.

Inwidon tehtaat Suomessa sijaitsevat Ruovedellä, Haapajärvellä, Kannuksessa ja Kuusamossa. Inwido Finlandin pääkonttori löytyy Jyväskylästä. Pohjoismaat suosivat samantapaisia eli puupuitteisia tai puu-alumiinirakenteisia lasi-ikkunoita. Muualla Euroopassa muovipuitteiset ikkunat ovat suosittuja.