Talovalmistajat ovat huomanneet markkinaraon ja pienten kotien kysynnän kasvamisen. Kysyntää ovat nostaneet monet seikat, niin tonttimaan kalleus ja tiivistyvä kaupunkirakentaminen kuin yksin asuvien kasvava määrä.

Pienelle tontille sopivia ja sisätiloiltaan 20–70 neliömetrin taloja on tarjolla usealta toimijalta. Esimerkiksi YIT, Design-Talo, Mammuttikoti ja Omatalo markkinoivat omia versioitaan. Pikkukoti soveltuu esimerkiksi pienelle perheelle, opiskelijalle, seniorille, vierastaloksi, ahtaalle tontille tai vaikka matkailukäyttöön.

Moduuliajattelu ja pikkukodit tuovat rakentamiseen joustavuutta. Tontille voidaan tehdä rakennus esimerkiksi aikuisille, myöhemmin taloa jatketaan perheen kasvaessa, ja jos tontti sallii, rakennetaan vielä lisäkoti isovanhemmille. Vanhalla tontilla saattaa löytyä sopiva paikka pikkukodille jo olemassa olevan ykköskodin vierestä. Tontilla täytyy olla pikkukodin verran rakennusoikeutta.

Design Talon Pala koostuu 75-neliöisestä peruspalasta ja siihen liitettävistä jatko-osista.

Design-Talon Pala-puutalon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen. Peruspalan koko on 75 neliötä, hinta muuttovalmiina 145 000 euroa. Jatkopaloja voidaan asentaa tarpeen mukaan. Pienin jatkopala on 15 neliömetriä.

Mammuttikodin Kemin kaupungille Mansikkanokan alueelle toimittamat hirsihuvilat ovat 21 neliön pienkoteja, joita voi tarvittaessa jatkaa moduuleina ylös tai sivuille. Alkuvaiheessa taloja on 14, ja myöhemmin on mahdollisuus tilata 22 huvilaa lisää. Minikodista löytyy pienoiskeittiö, pesutila ja makuuhuone, jonka yllä on lasikatto. Mammuttikodin yhden moduulin hinta on noin 25 000 euroa ilman perustuksia, Kemin lasikattomalli maksaa 50 000 euroa.

Mikkeliläinen Tiina Malinen rakensi minikodin perävaunun päälle. Rekisteröinnin jälkeen talo on hänen mukaansa matkailuperävaunu, jonka korkeus on 4,2 metriä, leveys 2,55 ja pituus 6 metriä, painoa 2 800 kiloa. Minikodin 15 neliöön mahtuu keittiö, olohuone, makuuhuone, suihku ja vessa. Talon sisätilat ovat vaneria, korkeutta sillä on 3 metriä. Tarvikkeet maksoivat 11 842 euroa ja kokonaiskustannukset ovat 20 000 euron luokkaa. Siirreltävään minikotiin voi tutustua täältä.