Fiskars on laajentanut tuotevalikoimaansa lyöntityökaluihin kuten vasaroihin, lekoihin, moukarikirveisiin ja hakkuihin. Työkalut ovat ergonomisia, kestäviä ja vähentävät tärähdyksiä.

Työkaluja on kehitetty yhteistyössä käyttäjien kanssa. Tavoitteena oli selvittää, millainen työkalu istuu parhaiten tekijän käteen, kuinka kestävyys varmistetaan ja miten työkaluja voi parhaiten hallita eri työvaiheissa. Lyöntityökalun tulee osua siihen kohtaan, mihin tekijä haluaa ja kaiken lisäksi lyönnistä pitää tulla iskuja käteen mahdollisimman vähän. Työkalusarjaan kuuluu mm. rakentajan, kirvesmiehen ja yleisvasara, talttavasara sekä moukarikirves raskaaseen rakennustyöhön.

Fiskars tutki ammattilaisten ja harrastajien toiveita työkaluista. Rakentajia huolettavat lyönnistä syntyvä tärähdys ja toistuvien tärähdysten aiheuttamat rasitusvammat. Lyöntityökaluja käytetään esimerkiksi talonrakennukseen, korjaustöihin, vanhan purkuun ja kivisen maaperän rikkomiseen. Työkalujen tulee kestää kovaa käyttöä ja istua käteen. Palautteet analysoitiin ja Fiskars kehitti kymmenen lyöntityökalun sarjan.

Tärähdyksen vaimennus perustuu työkalun erikoisvarteen, joka kaappaa kineettistä energiaa ja vähentää käsivarteen kohdistuvaa voimaa. Varresta ja kahvasta saa hyvän otteen. Varsi on työkalussa myös tasapainossa, jolloin lyönnistä tulee hallittu ja työskentely on mukavaa. Fiskarsin mukaan uusi teknologia pienentää iskusta syntyvää ja sen jälkeistä värähtelyä jopa 70 prosenttia.

Fiskarsin lyöntityökalusarja palkittiin Saksassa Red Dot Product Design 2016 –tapahtumassa heinäkuussa. Kilpailu järjestetään vuosittain Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa Essenin kaupungissa. Voittajat valittiin viime vuonna 5200 tuotteen joukosta. Fiskars sai työkaluillaan myös pronssipalkinnon Yhdysvalloissa Las Vegasissa järjestetyssä National Hardware -näyttelyssä toissa vuonna. Näyttely on kansainvälinen kodin sekä pihan ja puutarhan tuotteiden esittelytilaisuus.