Oman kodin rakentaminen tai remontoiminen on puuhaa, jossa ammattilaisten vinkit kannattaa ottaa huomioon. Esimerkiksi sähköalan ammattilainen pystyy katsomaan rakentamisen ja remontoinnin tarpeita usein sellaisesta näkövinkkelistä, joka itselle ei tule heti mieleen.

Ammattilaisilla on laajempi tuotevalikoima

Rautakauppojen valikoimat voivat pian käydä pieniksi, kun rakentaa omaa taloa. Ammattilainen osaa suositella sopivimmat tuotteet valikoimista, joita eri valmistajat suuntaavat ammattilaiskäyttöön. Näitä tuotteita löytyy niin valaistuksen, lämmityksen kuin turvallisuudenkin piiristä.

Ammattilaisen kanssa on hyvä pohtia kodin eri tilojen käyttöä. Kun huoneiden käyttötarpeet ovat selvillä, on niihin helppo lisätä tarvittava määrä tekniikkaa.

Mieti energiatehokkuutta

Hyvä suunnittelu pidentää esimerkiksi sähköistyksen käyttöikää ja parantaa energiatehokkuutta. Uutta rakennettaessa sähkösuunnittelu kannattaa teettää ajoissa, jotta säästytään myöhemmiltä muutoksilta.

Remonttikohteissa suunnittelu paikan päällä yhdessä sähköurakoitsijan kanssa tuottaa parhaat ratkaisut.

Turvallisuus on kaiken a ja o

Kaikissa sähkötöissä tärkeintä on asennusten sähkö- ja paloturvallisuus. Siksi sähköasennusten tekeminen on lain mukaan sallittua vain pätevyyden ja oikeudet omaaville ammattilaisille. Heiltä saa myös takuun tehdylle työlle ja kuitin kotitalousvähennystä varten.

Vinkit antoi STUL ry. Ammattilaiset löydät Löydä sähkömies –verkkopalvelusta.