Vanhakin hissilaite voidaan päivittää tämän päivän vaatimuksien tasolle. Korjauksessa hissi saatetaan käyttömukavuudeltaan, suorituskyvyltään ja turvallisuudeltaan ajanmukaiseksi, Suomen Hissiurakointi muistuttaa.

Ikääntynyt hissilaite voi olla hidas, vaatii usein huoltoa ja myös turvallisuustaso voi olla puutteellinen. Hissin huolto ja korjaus maksetaan taloyhtiön hoitovastikkeessa. Toistuvat korjaukset nostavat vastikemaksua ja vanha hissi voi siitä huolimatta olla epävarma käyttää.

”Hissin modernisointi tarjoaa taloyhtiölle toimivan ja kustannustehokkaan vaihtoehdon uuden hissilaitteen hankinnalle”, Suomen Hissiurakoinnin toimitusjohtaja Antti Heinämäki kertoo.

Vanhan laitteen uudistaminen lisää käyttömukavuutta. Uusi nostokoneisto ja ohjaus saavat hissin kulkemaan pehmeästi kerroksiin. Tekniikan päivittäminen varmistaa myös sen, että hissikori osuu tarkalleen valitun kerroksen kohdalle. Hissin sisustuksen uusimen nostaa kiinteistön arvoa ja lisää mukavuutta.

Nostokoneisto ja ohjaus uusitaan

Hissilaitteen turvallisuutta voidaan parantaa uusimalla vanhat kääntöovet automaattisesti aukeavilla ovilla. Joskus hissin päivittämisellä tavoitellaan entistä aikaa. Esimerkiksi arvokiinteistön vanhaan hissiin voidaan asentaa jalopuupintaa ja kauniita koristeluja hissikoriin.

”Tavallisesti hissilaitteeseen asennetaan uusi nostokoneisto, laitteen ohjaus päivitetään, ovet korjataan ja uudistetaan ja hissikori kunnostetaan päivän vaatimusten mukaiseksi”, Antti Heinämäki sanoo.

Uusi teknologia voidaan piilottaa elementtien alle. Käyttäjä huomaa vain hissin toimivan entistä mukavammin ja paremmin. Hissikori pystytään korjaamaan taloyhtiön päätösten mukaan ja makutottumuksia miellyttäväksi.

Kunnostetaanko vai hankitaanko uusi?

Vanhan hissilaitteen uudistaminen voi olla taloudellisesti ja ulkonäöllisesti parempi vaihtoehto kuin hankkia taloyhtiöön uusi hissi. Suunnitelmallinen huolto ja laitteen järkevä käyttö takaavat hissilaitteelle pitkän käyttöiän. Taloyhtiön ja isännöitsijän tulee tietää, missä kunnossa rakennuksen hissi on.

Hissi voi Suomen Hissiurakoinnin mukaan olla niin hyvää tekoa, että koko laitteen uusimisen sijaan suositellaan vain kuluvien osien vaihtoa. Tärkeää on se, että hissi uudistetaan ajatuksella ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden.