K-Rauta lanseerasi viime syyskuussa Remonttineuvonnan, josta suomalaiset ovat saaneet apua erilaisiin remontointiin liittyviin kysymyksiinsä niin puhelimitse kuin sähköisesti. Neljässä kuukaudessa yhteydenottoja on ollut yli 1 400.

Suomalaiset remontoivat innolla itse, mutta kysyvät mielellään vahvistusta tiedoilleen ensin asiantuntijalta. Varsinkin isompaan remonttiin ryhtyminen tuo kysymyksiä mieleen.

”Yleensä kysyjät ovat suunnittelemassa vähän suurempaa remonttia ja kaipaavat apua remontin toteutustavan suunnitteluun. Myös hyvin yksinkertaiset aloittelijoiden kysymykset ovat hyvin yleisiä. Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että Remonttineuvonta on osoittautunut tarpeelliseksi ja halutuksi. Olemme saanet kaikenlaisia kysymyksiä ja jokaiseen on annettu myös vastaus. Vastauksen saaneet ovat olleet hyvin tyytyväisiä”, K-Raudan Remonttineuvonnan Mikko Juva sanoo.

Remonttineuvojille tulee kysymyksiä jopa 200 kysymyksen viikkotahtiin. Eniten suomalaisia mietityttävät asuinhuoneisiin, kylpyhuoneisiin ja keittiöihin liittyvät kysymykset.

K-Raudan Remonttineuvontaan tulleiden kysymysten suosituimmat aiheet:

• Asuinhuoneet 32 % (lattiat, seinät, katot)
• Kylpyhuoneet ja sauna 26 %
• Keittiöt 25 %
• Runko ja ulkovaippa 7 %
• Terassi, piharakennukset ja piha 3 %
• Muut 7 %

Maalaaminen ja pintakäsittely kiinnostavat

”Yksi kysytyimmistä kysymyksistä on, voiko keittiön välitilan laatoitusta maalata, kun vanha väri ei enää miellytä. Kyllähän sitä voi maalata ja maalina kannattaa käyttää sellaista kaakeleille soveltuvaa maalia, joka ei joudu kovalle kulutukselle” Juva sanoo.

”Toinen hyvin yleinen kysymys on, millä saunan lauteet voi maalata. Suosittelemme lauteiden vahaamista helpoimpana ja ehkä myös käytön kannalta parhaana vaihtoehtona”, Juva lisää.

Myös seinälle ripustamista koskevat kysymykset ovat yleisiä.

Näitä suomalaiset ovat kysyneet

Oma kysymys saattaa päätyä K-Rauta.fi-sivustolle, jossa julkaistaan kaikkien yleisimmät Remonttineuvontaan tulleet kysymykset vastauksineen. Niitä selaamalla voi löytää vastauksen mieltä askarruttavaan remonttikysymykseen. Kysymykset ja vastaukset löytyvät osoitteessa https://www.k-rauta.fi/remontti/remonttineuvonta/usein-kysytyt-kysymykset

K-Rauta perusti Remonttineuvonnan rohkaistakseen suomalaisia pieniin korjaustöihin ja remontteihin ryhtymisessä. Maksuton palvelu auttaa kaikenlaisiin remontointiin liittyvissä kysymyksissä. Neuvonnan perustamista edelsi K-Raudan tekemä selvitys suomalaisten remonttihaluista. Tulokset löytyvät nettisivuilta https://www.k-rauta.fi/remontti/nain-suomi-remontoi

”Tutkimuksessamme huomasimme, että ihmiset luottavat omiin kykyihinsä pienemmissä korjaustöissä, mutta tuloksissa oli kuitenkin hajontaa etenkin suurempien remonttien kohdalla. Meidän käsityksemme mukaan tulevaisuudessa yhä useampi haluaa ja tarvitsee ammattilaisen apua remontin tekemiseen. Ympäri Suomen olevista K-Rauta-ketjumme kaupoista asiakas saa remontoinnissa ja rakentamisessa tarvittavat tuotteet”, K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere sanoo.

K-Rauta toteuttaa neuvontapalvelun yhdessä Peruskorjaamisen ja Rakentamisen kehittämiskeskus PRKK ry:n kanssa. PRKK:lla on lähes 30 vuoden kokemus riippumattomasta rakentamisen ja remontoinnin neuvonnasta.

Remonttineuvonnan puhelinnumero 030 6363 738 palvelee arkisin klo 8-16.