Kiinteistöjen kunnossapidon ja rakennushankkeiden johtamiseen erikoistunut Vahanen PRO Oy on tuonut asiakkaiden käyttöön Remonttirekalla paikalle saapuvan oman tukihenkilön, Remonttikaverin. Rekka otettiin tammikuussa käyttöön Vantaan Hakunilassa olevassa putkiremonttikohteessa.

Remonttirekka toimii asukkaiden, Remonttikaverin ja suunnittelijoiden kohtauspaikkana. Se parkkeerataan remontissa olevan taloyhtiön alueelle ja asukkaat voivat käydä siellä tapaamassa remonttikaveria ja suunnittelijoita. Suomen ensimmäinen Remonttikaveri on Kirsi Kauhanen.

”Tarkastelen remonttia inhimillisestä näkökulmasta, ja pyrin löytämään vastaukset asukkaita askarruttaviin käytännön kysymyksiin. Saatan esimerkiksi lukea vanhusten kanssa remonttiin liittyviä tiedotteita, avata remonttiin liittyviä teknisiä asioita, tutustuttaa naapureita toisiinsa ja välittää palautetta asukkailta urakoitsijalle ja suunnittelijoille”, Kauhanen kertoo tehtävistään Vahanen PRO Oy:n putkiremonttihankkeissa.

Rekassa on useita työpisteitä, joten itse suunnittelutyötä voidaan tehdä paikan päällä. Rekkaa voidaan hyödyntää myös remonttiin liittyvissä asukasilloissa. Rekasta löytyvässä showroomissa asukkaat voivat käydä tutustumassa esimerkiksi kylpyhuoneen laattamateriaaleihin ja kalustevaihtoehtoihin.