Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RILin vuoden 2019 RIL-palkinnon finalistit on valittu. Valinnan tekee kolmen finalistin joukosta kansanedustaja Juha Sipilä.

Alan asiantuntijoista koostunut 13-henkinen esituomaristo valitsi 11 ehdokkaan joukosta kovatasoisen finalistikolmikon. Tuomariston puheenjohtajana toimi Rakennuslehden päätoimittaja Tapio Kivistö.

Kolmen palkinnosta kisaavaa finalistia ovat Helsingin Telakkarannassa sijaitseva Euroopan kemikaalivirasto, Lighthouse Joensuu sekä Tikkurilan padon purkaminen ja kosken kunnostaminen. Voittaja julkistetaan 21.11.

Kärkikolmikon lisäksi kilpailuun tulleet ehdotukset olivat tänä vuonna Kehä I Keilaniemessä, Eteläranta 10:n julkisivujen ja vesikatteiden uusiminen, Metropolia Myllypuron kampus, Vuoreksen jäteasema, TAYS uudistamisohjelma – etupihahanke, Lakeuden Etapin innovatiivinen pintarakenne, Pohjois-Suomen Rakennusklusteri ry: Rakennusalaa laajasti edustava yhteistyömalli sekä Lujariihi-yhteistyöskentelymenetelmä.

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL ry jakaa vuosittain RIL-Palkinnon rakennustyölle, -kohteelle tai -konseptille, joka edustaa parhaiten korkealuokkaista, laadukasta ja innovatiivista suomalaista rakennusinsinööritaitoa ja osaamista. Lisäksi palkittava työ tai hanke on edistänyt kilpailuaikana parhaiten myönteistä rakennusteknistä ja yhteiskunnallista kehitystä maassamme. Ensimmäisen kerran RIL-Palkinto on myönnetty vuonna 1972.
Vuonna 2018 RIL-Palkinnon sai Amos Rex, vuonna 2017 tunnustus ojennettiin Inoroom -leikkaussalikonseptille.