Pohjoismaisena sähkön päivänä 23.1. kiinnitetään huomio arkipäivä sujumiseen, yhteiskunnan toimivuuteen sekä turvallisuuteen ja mukavuuteen. Sähkö on kaikissa näissä läsnä.

”Visioimme jo vuotta 2030, jolloin sähkö palvelee meitä huomaamattomasti kaikkialla. Rakennukset, esineet ja jopa vaatteet saavat älykkyyttä ja verkostoituvat keskenään. Huoneiden valaistus, ilmanvaihto ja turvallisuusjärjestelmät kytkeytyvät yhteen ja palvelevat meitä yhdessä jopa tarpeemme ennakoiden. Talo tuottaa aurinkosähköä, autot pysäköivät itsensä lataukseen ja tavarakuljetuksetkin hoituvat sähköllä”, kertoo Sähköteknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja Tarja Hailikari.

Sähköalan ammattilaisilla on käytössään jo 240 000 sähkönumeroidun tuotteen ammattilaisvalikoima. Näitä ratkaisuja kehitetään koko ajan palvelemaan kuluttajien tarpeita.

Muutamaa yksinkertaista poikkeusta lukuun ottamatta kaikki sähkötyöt on teetettävä koulutetulla ja oikeudet omaavalla sähköalan ammattilaisella. Sellaisen löytää alan järjestöjen ylläpitämästä maksuttomasta löydäsähkömies.fi-verkkopalvelusta.

Sähkön päivään liitetty hyväntekeväisyyskampanja rohkaisee jakamaan somessa sähköaiheisen omaan arkeen hyvinvointia tuovan kuvan merkittynä hashtageilla #Sähkönpäivä ja #hyvinvointiasähköllä. Kuvan voi julkaista Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa ja sen tulee olla asetuksiltaan julkinen ja jaettavissa. Sähköalan järjestöt lahjoittavat jokaisesta kuvasta kolme euroa Pelastakaa Lapset ry:lle.