Kylpyhuoneremonttiin ryhdyttäessä on hyvä miettiä, mitä siellä halutaan säilyttää ja millainen suihkuratkaisu tilaan parhaiten sopii. Asiantuntijan vinkeistä kannattaa ottaa vaari.

Jos kylpyhuone kaipaa järjestelyä tai remonttia, nyt on hyvä hetki tarttua toimeen.

”Mitä enemmän pystyy kotoilemaan, sitä enemmän varmasti arvostaa kylpyhuoneen käytännöllisyyttä ja tunnelmaa”, toteaa IDOn ja Geberitin kylpyhuonenäyttelyn asiakaspalvelija Nina Lehtonen.

Kylpyhuoneremontin suunnittelu vaatii tarkkuutta ja huolellista pohdintaa. IDO-tuotteita valmistava Geberit-konserni teetti tammikuussa YouGovilla tutkimuksen, jonka mukaan 53 prosenttia suomalaisista pitää vaikeana kylpyhuoneremontin materiaalien valintaa ja remontin tarpeiden laskemista.

”Siksi onkin hyvä kääntyä suunnitteluvaiheessa ammattilaisen puoleen”, Lehtonen neuvoo.

”Kun kylpyhuoneremontin tekee ammattilainen, voi luottaa siihen, että asiat hoituvat oikein ja asennukset ovat pitkäikäisiä. Vakuutusten takia taloyhtiöt usein antavat luvan remontille vain, jos sen toteuttaa ammattilainen.”

Mitä sinä tarvitset?

Vaikka kylpyhuoneen saneerauksen suunnittelisi ja toteuttaisi ammattilainen, tärkeä asiantuntija on myös itse kylpyhuoneen käyttäjä.

”Kaikki lähtee siitä, minkä kokoinen tila on, mitä siellä halutaan säilyttää ja ketkä sitä käyttävät. Asukkaiden mieltymyksiä ei kannata väheksyä remonttia suunniteltaessa”, Lehtonen muistuttaa.

Mitä pienempi kylpyhuone on, sitä huolellisemmin säilytysratkaisuja on hyvä miettiä.

”Remontoijat ovat usein epävarmoja siitä, mikä on mahdollista ja minkälaiset kalusteet mahtuvat heidän kylpyhuoneeseensa. Mittaaminen vaatii ammattimaisen otteen.”

”Kalusteiden, pesualtaan ja wc-istuimen lisäksi on olennaista pohtia huolella, minkälainen suihkuratkaisu sopii tilaan parhaiten. Suihkuseinät, -nurkat ja käännettävissä olevat suihkuovet ovat käytännöllisiä ja helppoja asentaa. Ne myös suojaavat kalusteita vedeltä. Pienissä kylpyhuoneissa suihkuseinä on usein jopa pakollinen sähköturvallisuuden takia”, Lehtonen kertoo.

Lue lisää:

Kylpyhuoneremontilla säästöä vedenkulutukseen ja valaistukseen

Jäikö kylppäriin kosteutta suihkun jälkeen? Syynä voi olla tukittu venttiili

Nikkaroi country-tyylinen kaappi kylpyhuoneeseen