Sähkötyökaluvalmistajat Bosch ja Gardena perustavat akkuallianssin. Sen ansiosta valmistajien tuotteissa tullaan käyttämään akkuja, jotka ovat yhteensopivia yli brändirajojen.

Bosch-sähkötyökalujen Home & Garden -yksikkö avaa oman oman 18 V -akkualustansa muille valmistajille. Bosch ja Gardena perustavat Power for All -allianssin ja tarjoavat yhdessä muiden tunnettujen valmistajien kanssa brändienvälisen akkujärjestelmän kodin ja puutarhan sähkötyökaluille. Allianssi pohjautuu Boschin johdottomaan teknologiaan.

“Me avaamme järjestelmämme muille valmistajille, mikä tarjoaa kuluttajille täysin uudenlaista monikäyttöisyyttä. Tulevaisuudessa kuluttajat voivat käyttää yhtä ja samaa 18 V akkua Boschin sekä Gardenan, Emmaljungan, Glorian, Wagnerin ja Rapidin sähkötyokalujen, puutarhatyökalujen ja kodin laitteiden virtalähteenä”, Robert Bosch Power Tools GmbH:n hallituksen puheenjohtaja Hens Becker sanoo.

Yritysten yhteinen tavoite on tarjota kuluttajille laajin brändienvälinen akkujärjestelmä, joka kattaa kotona laajan laitevalikoiman. Sama akku tulee sopimaan niin tee-se-itse-työkaluihin, puutarha- ja puhdistustyökaluihin, kodin laitteisiin, pintakäsittelylaitteisiin sekä retkeily- ja vapaa-ajanlaitteisiin.

Johdottomien työkalujen kysyntä kasvaa

Boschilla on valmiiksi laaja kattaus johdottomia tee-se-itse- ja puutarhatyökaluja, ja vaikoimaa tullaan laajentamaan tulevina vuosina.

Gardena muuntaa koko 18 V -tuotevalikoimansa allianssin akkujärjestelmään yhteensopivaksi tulevalle puutarhakaudelle.

Kaikki muut kumppanit ovat jo markkinoilla edustettuna Bosch-akkujen kanssa yhteensopivilla laitteilla tai laajentavat vaiheittain tuotevalikoimaansa yhteensopivaksi.

“Kysyntä johdottomille työkaluille kasvaa jatkuvasti. Viiden vuoden päästä niiden osuus on noussut jo noin 40 prosentista 60 prosenttiin. Investointi akkujärjestelmäämme on investointi tulevaisuuteen”, Hens Becker sanoo.