Saunatrendit sallivat tällä hetkellä monenlaiset tyylit. Kokonaan valkoisten tai mustien saunojen sijaan saunojen sisämateriaaleissa yhdistellään nyt sekä vaaleaa että tummaa pintaa. Kooltaan saunat ovat maltillisia, jopa pieniä.

Kohteen 1, Sievitalo Tunturikoivu 140, saunan seinät ja katto on maalattu tummiksi. Vaaleat lauteet ja leveät ikkunat tuovat valoa pienehköön tilaan. Sauna: SunSauna.

Kohteessa 9, Villa Sukka, saunan väritys on käännetty päinvastaiseksi. Mustaksi maalatut Pentikit, ikkunanpielet ja selkätuki luovat vahvan kontrastin hohtavan vaaleille vaakalaudoitetuille seinäpaneeleille. Laudepenkki luo tilaan keveän ilmeen. Kiuas on asennettu laudetasoon.

Kohteen 7, Sievitalo Villa Kotikallio, saunan lasiseinä avaa esteettömän näköyhteyden ja samalla luonnonvalon pääsyn pesuhuoneeseen. Tummilla laatoilla laatoitetun pesuhuoneen ja saunan kokonaisuus on valoisa, kun luonnonvaloa tulee kahdesta ilmansuunnasta. Myös vaaleat lauteet ja kattopaneelit raikastavat kokonaisuutta.

Kohteessa 26, Kotikontti, vaaleat lauteet ja kattopaneelit luovat graafisen kontrastin harmaalle kiukaalle ja seinälle. Leveä ikkuna tuo tilaan paljon luonnonvaloa. Lauteet: ProSauna/Carlson.

Kohteen 31, Samitalo Villa 143, sauna on kauttaaltaan vaalea seinä- ja kattopaneeleita sekä penkkimäisiä lauteita myöden. Näyttävä maljakiuas on saunan katseenvangitsija. Sauna ja lauteet: TM Wood. Magnut-maljakiuas: Tähtisaunat.

Asuntomessut järjestetään Mikkelissä 14.7.-13.8. Asuntomessujen virallinen taloluettelo on ilmestynyt TM Rakennusmaailman numerossa 6/17.