Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL on valinnut Kouvolan asuntomessualueella rakennusteknisesti onnistuneesti toteutetuksi kohteeksi Sievitalo Unton.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on valinnut asuntomessukohteista mallikohteen jo monena vuonna. Mallikohteen valinta perustuu RKL:n rakennusasiantuntemukseen ja haluun edistää suomalaista laadukasta rakentamista. Tänä vuonna mallikohteen valinnassa oli yhtenä perusteena se, että kohde on nimenomaan rakennusteknisesti hyvin suunniteltu ja toteutettu.

”Valinta on aina haastava. Myös tänä vuonna Kouvolan messualueella on useita hienosti toteutettuja kohteita. Tällä kertaa valinnan painotuksessa on kiinnitetty huomiota talon käytettävyyteen ja sen hyvään tekniseen toteutukseen”, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio kertaa valintaprosessia.

Kohteen viimeistely on valitsijaraadin mukaan kokonaisuudessaan huippuluokkaa.

Ajaton ja nykyaikainen koti

Sievitalo Unto on ajaton ja aikaa kestävä nuoren parin koti, jonka toimiva rakenne sai kiitosta. Rakennuttaja Juho Laurilan ja Tanja Gorborenkon tarkoituksena oli rakentaa itselleen ajaton ja nykyaikainen koti.

Valitsijaraati arvosti kohteen hyvää rakennusteknistä toteutusta. Puun käyttöön oli panostettu paljon, kokonaisuus on taitavasti suunniteltu ja rakentamisen viimeistelyyn on panostettu. Talon energiatehokkuusluokka on A.

Talon pohjaratkaisu oli valitsijoiden mieleen, ja lopputulos on varsin asumismyönteinen. Messujen aluevalvonnan mukaan rakentamisajan hyvään työnjohtoon oli paneuduttu, jonka lisäksi työturvallisuus oli johdettu harvinaisen ansiokkaasti.

Raadin mukaan rakennuttaja on vahvasti tiennyt mitä haluaa, ja talosta on syntynyt rakennuttajansa näköinen koti. Tiloja on selvästi mietitty käytön kannalta, ja suunnittelussa on huomioitu hyvät tekniset ratkaisut. Arjen luksusta tarjoaa muun muassa ”walk-in-closet” -tyyppinen vaatehuone.

Ekologinen puu valikoitui talon pintaratkaisuksi luonnollisesta syystä, sillä Juho Laurila tekee työtä metsäalalla.

”Haluttiin pitää talo ja sen perusratkaisut simppelinä. Kaukolämpöön päädyttiin, koska se vie vähän tilaa ja on helppokäyttöinen. Olemme otettuja upeasta huomionosoituksesta. Perin mahtavat fiilikset”, kertoo Juho Laurila  elämänsä ensimmäisestä talohankkeesta.